Navštivte v tomto období Řím a buďte mezi prvními návštěvníky nově otevřené pláže SPQR v Ostii

Navštivte v tomto období Řím a buďte mezi prvními návštěvníky nově otevřené pláže SPQR v Ostii
Italské léto ještě zdaleka nekončí, a hlavně v jižnějších oblastech si můžete ještě vychutnat letní pohodu a také například romantickou atmosféru metropole mnoha tváří, Říma.

Nejlepší způsob cesty

Do Říma se dá samozřejmě dojet i po vlastní ose, ale je to dnes s cenou benzínu, se všemi poplatky za dálnice a tunely, drahá varianta. Letenku si obstaráte jednoduše a když budete mít štěstí, tak i levně.

V Římě jsou dvě letiště, a tak záleží na společnosti, se kterou letíte, kde přistanete. Z Fiumicina se do centra dostanete pohodlně vlakem Leonardo Express. Z Ciampina se svezete autobusem na vlakové nádraží o odsud už pohodlně vlakem, kam potřebujete.

Život ve městě

Pro pobyt po městě je ideální místní MHD. Pokud nemáte kaskadérský výcvik, autem to radši nezkoušejte. Jestliže máte dobrodružnou povahu, můžete si zkusit půjčit kolo. Je to určitě rychlejší prostředek než auto, pokud umíte rychle reagovat a přizpůsobit jízdu volnému prostoru, který nemusí být nutně jen na cestě.

Památky zdarma

Samotný Řím má památky a muzea, kde nemusíte nic platit. Zkuste třeba Pantheon, rotundu postavenou roku 27 př. n. l., která byla původně zasvěcená všem římským bohům. V bezprostřední blízkosti Kolosea je krásná růžová zahrada a je odsud překrásný výhled na město. Muzeum ve Vatikánu otvírá své dveře zdarma vždy poslední neděli v měsíci na celé dopoledne. Zdarma jsou ve městě všechny kostely a chrámy.

Další zábava

Nejen památky jsou v centru zájmů návštěvníků. K italskému temperamentu patří prodej v tržnicích. Jedna z nejznámějších je Porta Portese. V neděli je zde bleší trh a s prázdnou určitě neodejdete.

Pokud zatoužíte po moři, do Ostie jezdí v sezónu vlak, cesta trvá asi půl hodiny. V Ostii letos udělali nově pláž pojmenovanou SPQR, kde jsou prostorné chodníky, posezení ve stínu, nové sprchy a záchody. K osvěžení slouží i nové fontány a restaurace. Pro děti jsou zde skluzavky a různé zábavné vodní atrakce.

Noční život je stejně pestrý jako ten denní. Stačí si jen umět vybrat. Mezi oblíbená místa patří Bacab Shop Bar, Ice Club nebo Bar de Fico s živou muzikou a posezením pod hvězdami.