Jaké posvátné zvíře představujete v indiánském horoskopu

Jaké posvátné zvíře představujete v indiánském horoskopu
Jste pečliví jako bobři, hbití jako lososi nebo rozvážní jako medvědi? Najděte si ten svůj pravý indiánský totemový symbol. Možná se o sobě dozvíte něco nového.

SOKOL (21. 3. - 19. 4.)

Dravec, který je schopný se okamžitě vrhnout na svou kořist. Kvůli vrozené netrpělivosti startuje častěji než je třeba, ale díky tomu má bezpečný přehled o okolí. Jeho statečnost a cílevědomost je obdivuhodná. Vystačí si sám nebo s někým, kdo se rád přizpůsobí jeho požadavkům. Nenaučí-li se v životě dialogu a kompromisu, může se z něj stát sobecký samotář. 

BOBR (20. 4. - 20. 5.)

Bobr si trpělivě buduje domov od malé komůrky až po nablýskané království. Je pečlivý a lpí na kvalitním materiálu, někdy však až příliš. Svou pílí a upjatosti na detailech může přehlédnout velkou vlnu, která mu letitou práci v momentu smete. Právě proto bobři myslí i na zadní vrátka, a zcela jistě mají někde ukryté zásoby. Na kvalitních základech si potrpí i v partnerství. Do ničeho se nevrhají zhurta. Než milému otevřou své srdce, důkladně si jej prověří. 

Čtěte také: Jak se jednotlivá sluneční znamení vyrovnávají s omezeními a sociálním distancem uprostřed pandemie

JELEN (21. 5. - 20. 6.)

Jelen je mistr komunikace. Vybírá si tu nejlepší pastvu s nejpříjemnější společností. Skáče z jedné pastviny na druhou, a pokud je na svou roztěkanost upozorněn, dokonale se obhájí. Je svobodomyslný, ale často propadá nervozitě. Proto si v pokročilejším věku hledá stabilní rodinné zázemí.

DATEL (21. 6. - 21. 7.)

Indiáni považovali osoby narozené v totemu Datla za moudré léčitelé. Měli zato, že stejně jako datel léčí stromy vybíráním škůdců z jejich dutin, tak i tito jedinci léčí druhé pomocí silné empatie a pozornému naslouchání. Pobývat v přítomnosti Datla je učiněná radost. Žádné jiné znamení se nedokáže tolik obětovat pro druhé. Může působit poněkud plaše, ale není to žádný slaboch. Jen kvůli své citlivosti si před okolním světem staví bariéry. 

Čtěte také: Horoskop na rok 2021: Blíženci budou čelit výzvám, Kozorozi praští s prací. Co čeká vaše znamení?

LOSOS (22. 7. - 21. 8.)

Mrštnost, hbitost a obrovskou dávku síly, rozpoznali indiáni v jedincích narozených právě v tomto období. Výkonný motor je žene doprostřed davů, aby se stali veliteli bojovných výprav. Pro práci jsou schopni obětovat i vlastní zdraví. Od ostatních vyžadují obdiv a úctu, cítí-li pohrdání, okamžitě odchází a již nikdy se nevrátí. Uvědomění, že dokonalost je pouhou ideou, a že nedokonalost může přinést poučení, je osvobodí od černobílého vidění světa.   

MEDVĚD (22. 8. - 21. 9.)

Z příběhů mnohých bajek vyplývá, že medvěd je pomalý a líný. Ale indiáni medvědy obdivovali za jejich obratnost, rychlost, ale zároveň klid a rozvahu. Medvědi jsou samostatní a nezávislí. Poradí si v každé situaci a dokáží se postarat sami o sebe. Aby byli vitální, potřebují dostatek odpočinku a spánku. Jsou to příjemní společníci, avšak s oblibou upozorní na vzniklé chyby.

Čtěte také: Druidský horoskop: Objevte moudrost keltských stromů

HAVRAN (22. 9. - 22. 10.)

Havrani pro indiány symbolizovali rovnováhu v přírodě. Lidé narození v totemu Havrana jsou otevření sympaťáci s velkým smyslem pro spravedlnost. Bezpečněji se cítí ve skupině nežli o samotě, oceňují svobodu, toleranci a vstřícnost.  

HAD (23. 10. - 22. 11.)

Had v indiánské kultuře ztělesňoval moudrost, nadpřirozeno a magii. Také lidé narození v tomto období jsou obdařeni velkou intuicí a zaujetím pro tajemno. Přitahují je záhady a tajemství. Jsou nesmírně vytrvalí a vrhají se do projektů, které už všichni ostatní vzdali. Hadi potřebují mít jasno, nevyplatí se jim lhát, cítí-li zradu, dokážou pořádně kousnout. 

Čtěte také: Ty nejlepší a nejhorší vztahy podle čínské astrologie

SOVA (23. 11. - 21. 12.)

Sovy mají smysl pro čest. Hledají odpovědi na nejrůznější otázky, rády diskutují a rozšiřují si obzor. Občas mívají sklony k namyšlenosti, ač ony samy jsou si jisté svým dobrým záměrem. Pro smysluplný život potřebují pořádný rozlet a rozhled. Svážete-li jim křídla, utrápí se.

HUSA (22. 12. - 19. 1.)

Husy za svým cílem dokáží letět pěkně daleko. Jsou odhodlané udělat vše proto, aby dosáhly své mety. Úkoly si nevybírají zrovna snadné, a tak to v životě nemají lehké, ale to je jejich záměrem. Raději si vyberou jednu věc, na které pracují poctivě. Rády jdou do hloubky i v duchovní oblasti. V partnerství jsou opatrné, ale když už se někomu oddají, tak naplno. 

Čtěte také: Jaké kvality máte podle čínského zvířecího kalendáře

VYDRA (20. 1. - 18. 2.)

Symbol vydry přinášel indiánům něco nového, naději, sílu a optimismus. Vydry se k životu staví s důvěrou a velkou dávkou hravosti. Jsou nestálé, obdařeny bohatou fantazií. Obrazy z ní chtějí uskutečňovat a nikdo jim v tom nezabrání. Jejich svobodná duše prahne po dobrodružství. Potřebují druha, který je bude držet při zemi, ale přitom se bude toulat a poznávat život s nimi. 

VLK (19. 2. - 20. 3.)

Spatřit vlka znamenalo pro indiány veliké štěstí. Byl uctíván pro své nadpřirozené schopnosti. Vlci jsou plaší a citliví. Chrání si své soukromí a drží se v ústraní. Ve své fantazii si budují tajemný svět, do kterého pustí jen své nejbližší. K překvapení druhých však v ohrožení dokážou naplno projevit svou dravou sílu.