Kolik stanic můžete ve svém kraji jako samoplátce navštívit, chcete-li se nechat testovat na Covid-19

Kolik stanic můžete ve svém kraji jako samoplátce navštívit, chcete-li se nechat testovat na Covid-19
Necelá stovka odběrových míst je s různou koncentrací rozprostřena po celé republice. Nejvíc je jich přirozeně v místě největšího výskytu viru, tedy v Praze, poté v Moravskoslezském kraji. Nemáte žádanku? Kolik v kraji průměrně testování stojí? Stručný přehled odběrových míst v krajích.

Praha

V hlavním městě za jedno testování zaplatíte v průměru 1800 Kč. K tomu se mohou připočítat ale i různé administrativní poplatky, v případě že potřebujete potvrzení o bezinfekčnosti. V Praze nejsou odběrová místa, která by osoby bez žádanky vůbec nepřijala. Na webu MZČR najdete seznam jednotlivých míst a informace, které potřebujete k rezervací termínu.

Středočeský kraj

Průměrná cena se pohybuje taktéž okolo 1800 Kč, stanice si běžně účtují administrativní poplatky. Z celkových 7 odběrových míst si mohou na 5 rezervovat termín i samoplátci bez žádanek.

Moravskoslezský kraj

Celkem je zde 18 odběrových stanic, přičemž samoplátce přijímá 15. Dbejte na aktuální informace, některé stanice v krajích ruší služby pro samoplátce, tak jako třeba nemocnice v Bílovci. Za test zde zaplatíte od 1700 do 2000 korun.

Zlínský kraj

Na pět z šesti odběrových míst zde mohou i samoplátci, kteří za test zaplatí průměrně 1900 korun.

Jihomoravský kraj

Z dvanácti stanic přijímá samoplátce 11, všechny kromě nemocnice ve Znojmě. Ceny jsou zde stejné jako v kraji Moravskoslezském, více než 2000 samoplátci nezaplatí.

Olomoucký kraj

Zde mají samoplátci nejomezenější možnosti, z devíti míst je přijmou pouze 3. V průměru si Hanáci za test zaplatí 1850 Kč.

Vysočina

Pět z pěti, tolik stanic přijímá samoplátce na Vysočině, přičemž si všude zaplatíte cenu stanovenou ministerstvem, 1756 korun. 

Pardubický kraj

Zde byly dosud zřízeny 3 stanice, ale do konce října by měly přibýt další 2. Všechny 3 zatím přijímají i samoplátce, kteří si za test zaplatí přibližně 1900 korun.

Jihočeský kraj

V jižních Čechách bylo zřízeno 8 center pro samoplátce a až na jednu výjimku stojí ve všech stanicích testování 1756 Kč.

Plzeňský kraj

5 odběrových center, jak pro žádankáře, tak pro samoplátce. Některé si účtují administrativní poplatky, více než 1900 za test ale nezaplatíte.

Karlovarský kraj

Maximálně 2000 korun zaplatíte na 3 odběrových stanicích v Karlovarském kraji. Všechny přijímají samoplátce.

Ústecký kraj

Na 10 z 11 odběrových center si mohou zajít lidé v Ústeckém kraji, ceny se zde pohybují od 1700 až do 2200 Kč.

Liberecký kraj

Jako na houpačce jsou ceny i v tomto kraji. Ve stejném rozmezí jako v Ústeckém kraji si zde zaplatíte na testování na jednom ze 3 odběrových míst.

Královehradecký kraj

Kraj disponuje 6 stanicemi, z toho 5 přijímá i samoplátce. Maximální částka za testy zde dosahuje 1850 korun.

Veškeré podrobnosti o odběrových místech a cenných testování naleznete na stránkách MZČR spolu s dalšími užitečnými informacemi týkající se pandemie Covid-19.