Královská výchova: William a Kate chtějí, aby je děti považovaly za své „nejlepší přátele“

Královská výchova: William a Kate chtějí, aby je děti považovaly za své „nejlepší přátele“
Princ a princezna z Walesu přijali „middletonský model rodičovství“ a chtějí, aby je George, Charlotte a Louis jednou považovali za své „nejlepší přátele“. Vliv Kateiných rodičů Carole a Michaela je ve výchově královských dětí zcela zřejmý a zdá se, že si i díky němu užívají šťastné dětství.

Kate chce mít s dětmi tak krásný vztah, jaký měla s rodiči

Je evidentní, že princ a princezna z Walesu se při výchově svých dětí inspirovali přístupem Kateiných rodičů Carole (67) a Michaela (73) Middletonových. Vzhledem k tomu, že devítiletý princ George je následníkem trůnu, jeho výchova nese podobné rysy jako ta, jíž prošel princ William. Rodina zde nicméně, stejně jako v případě Middletonových, představuje těsnější jednotku.

Společně na balkoně Buckinghamského paláce. Zdroj: Lorna Roberts / Shutterstock

William tedy založil výchovu svých potomků na „Middletonově modelu“ – tři děti, bohatí, ale tvrdě pracující rodiče a spousta lásky v domě. Kate strávila většinu dětství v Bucklebury v hrabství Berkshire a má dva mladší sourozence Pippu (39) a Jamese (35). Když jí bylo něco přes dvacet, zahrnovala na seznam svých nejlepších přátel také mámu a tátu. Jejich obrovské oddanosti si vždy velmi vážila.

Právě o takový vztah William a Kate usilují i s vlastními dětmi. Ty však musejí odmalička čelit velkému tlaku a být v centru pozornosti. Princ a princezna z Walesu jim královský život usnadňují tím, že je postupně vodí na různé akce – nedávno se např. celá rodina účastnila vánočního koncertu princezny Kate ve Westminsterském opatství. Nejstarší syn ví, že se jednoho dne stane králem, ale rodiče ho zatím nechtějí zatěžovat „smyslem pro povinnost“.

Četné změny k lepšímu: stěhování za klidem a odlišná škola

Podle expertů mají George, Charlotte a Louis po přestěhování rodiny do Windsoru nejobyčejnější výchovu ze všech generací královských dětí. Princ a princezna z Walesu dříve sídlili v Kensingtonském paláci, ale přes léto se přestěhovali do domu Adelaide Cottage východně od hradu Windsor v Berkshire. Učinili odvážné rozhodnutí, aby nevzbuzovali tolik pozornosti a mohli mít klidnější život, jaký si nemohli užívat v centru Londýna.

Jisté změny zavedli i v oblasti vzdělávání. Zatímco princové William a Harry navštěvovali Eton College, chlapeckou internátní předuniverzitní školu v městečku Eton poblíž Windsoru, George, Charlotte a Louis byli zapsáni do nezávislé přípravné školy Lambrook. Exkluzivní škola nacházející se na soukromém pozemku pouhých 10 minut jízdy od nového domova rodiny se chlubí prvotřídní výukou a skvělým zařízením, jež zahrnuje taneční studio, sportovní halu či 25metrový plavecký bazén. Má dokonce jehňátka a včelí úly, aby studenty povzbudila k zájmu o okolní přírodní krajinu. Děti si tak budou moci užít aktivity, jako je včelaření nebo potápění, ba dokonce atraktivní večery s Harrym Potterem. Zatím to tedy vypadá, že se George, Charlotte i Lous těší idylickému dětství a že metoda převzatá od Middletonových skvěle funguje.

Zdroje článku: