O tajemných civilizacích a vykopávkách nebo pečlivě střežených objektech: nahlédněte do světa krátkých videí na YouTube

O tajemných civilizacích a vykopávkách nebo pečlivě střežených objektech: nahlédněte do světa krátkých videí na YouTube
Náš svět je plný nevyřešených záhad a tajemství. V dějinách se potkáváme s mnoha tajemnými událostmi, fascinujícími nálezy a strašidelnými úkazy. A jak jde vpřed vývoj a pokrok ve vědě, některé záhady se dají vysvětlit. A existují také jiné, které své tajemství navzdory vědě a bádání, nevydají.

Právě záhady, které odolávají lidské touze a pokusům o vysvětlení a pochopení nebo o reálný důkaz, jsou ty nejpopulárnější a nejznepokojivější. Záhady a tajemno lidstvo fascinují od pradávna, baví nás ty, které odporují fyzikálním zákonům, logice a ty bez racionálného vysvětlení. A některá tajemství a záhady objasníme, jiná zase nově objevíme.

Záhad je na tomto světě tolik, že si každý může vybrat to, co je pro něj to pravé.

Široký výběr záhad a videí, které o nich informují

Můžete tak bádat o pravděpodobnosti existence ztraceného kontinentu, o němž se zmiňuje Platón, ale stejně tak vás může bavit pátrat po záhadné ženě, která byla přítomná u atentátu na Kennedyho v roce 1963 a jako jediná z přítomných nebyla překvapená událostí, která přišla. Vědci ji označili jako „bábuška“, podle šátku uvázaného po vzoru ruských žen. Na dokumentech, které zachycují tuto událost žena v klidu sleduje dění, jako by věděla, co se děje a že je v bezpečí. Ty nejdivočejší teorie tvrdí, že je to cestovatelka v čase. Byla tam taková žena, nebo je to jen fáma.

Matematiky a lidi zajímající se o šifry už léta trápí Bealeova šifra, kterou v roce 1822 zanechal Thomas J. Beale svému příteli jako dobře zašifrovaný popis cesty k pohádkovému pokladu, který se má nacházet ve Virginii. Zatím je rozluštěná jedna ze tří indicií.

O tajemném místě zvaném Bermudský trojúhelník slýcháme od dětství. Co je pravda a co zmatené výplody fantazie? Jak to asi ve skutečnosti s touto přírodní anomálií je. A co teprve když přijde řeč na Bigfoota v lesích severní Ameriky. Je to potomek obra, jsou nalezené stopy podvrhem a nebo si někdo dělá legraci? Je to jen smyšlená turistická atrakce a postava z filmu, nebo může na světě něco takového žít.

YouTube pro každého

Pokud i vy patříte k sympatickým bláznům, kteří jsou sice pragmatičtí a konspiračním teoriím se vysmívají, ale občas se přece jen podívají na nějaký ten dokument o UFO, záhadných stavbách, starých malbách a stopách po dávno ztracených civilizacích, jejichž existenci jen tušíme, na YouTube najdete neuvěřitelné množství filmů, kterými si můžete zpříjemnit současné, trochu omezené možnosti, jak trávit volný čas.

Český youtuber dodává pravidelně krátké filmy plné zajímavých informací o záhadách ze světa

Jedním z mnoha youtuberů, kteří mají povedený kanál s pestrým výběrem krátkých videí plných záhad a tajemství je Tomáš Jantač. Komentář v češtině ocení diváci, kteří se v podobných filmech v angličtině nebo španělštině trochu ztrácí.

A i když neuvěříte, že na planetě žili zrzaví obři a občas nás navštíví andělé, nebo že je pod egyptskou Velkou sfingou v Gize utajený prostor, podívaná je to zábavná a zvedne vám náladu. Kanál se jmenuje: Úžasný svět záhad. A jak říkaly naše babičky: „Na každém šprochu, pravdy je trochu“.