Recepty z pohanky, které si můžete dát bez výčitek svědomí klidně i večer

Recepty z pohanky, které si můžete dát bez výčitek svědomí klidně i večer
Pohanka se konečně vrátila na výsluní – právem je tato potravina opět zařazována do běžného jídelníčku nejen v českých rodinách, ale vlivem důrazu na zdravější a rozmanitější stravu ji zařazují také školní a závodní jídelny. Jak si připravit pohanku doma, a těšit se tak z jejích prospěšných látek? Podívejte se na recepty, které obohatí váš kuchařský um.

Pohanka – fitness recepty

Fitness neznamená, že je třeba ubrat na chuti – ba naopak! Vyzkoušejte fitness pohankový bezlepkový koláč, který si zamilujete! Postačí vám dvě vejce z domácího chovu, trocha bio třtinového cukru, bio vanilkový cukr, kokosový olej, pohanková mouka, jogurt od lokálního farmáře, kypřící prášek bez fosfátů, kvalitní tvaroh a troška kůry z bio citrónu. Pět minut přípravy, 20 minut pečení a ten nejlepší bezlepkový moučník je na světě!

Recepty z pohanky a zeleniny

Podpořte naše české zemědělce, kteří s úspěchem na naše pole opět vysévají pohanku, a zvolte jeden z tradičních receptů na pohanku se zeleninou. Je libo příprava na páře, na pánvi, či v troubě? Pohanka se k zelenině výborně hodí, a k přípravě pokrmu vám postačí pár základních surovin. Základem vynikající chuti je cibule a česnek, další ingredience závisí na vaší fantazii. Je libo dodat jídlu šmrnc pomocí voňavých sýrů?

Pohanka – dietní recepty

Pohanka je ideální volbou v případě, že si přejete zredukovat svou váhu, nebo vám byla doporučena zdravotní dieta. S její pomocí si připravíte dostatek nutričně vyvážených pokrmů, které vás zasytí a zároveň dodají tělu prospěšné látky. Na rozdíl od tučných a prázdných pokrmů bude váš organismus zásobován dostatkem živin, a na svém zdraví budete pociťovat konstantní zlepšování.

Pohanka patřila mezi klasické plodiny na našich polích a naše babičky ji uměly připravovat na tisíce lahodných způsobů. Díky současným trendům v kuchyni, kdy je kladen důraz na rozmanitost, se snad pohanka opět dostane na výsluní.

Vychutnejte si ty nejlepší recepty s touto plodinou! Dobrou chuť!