Vše o dětech prince Williama a Kate Middletonové

Vše o dětech prince Williama a Kate Middletonové
Princ William a Kate Middletonová sice patří do královské rodiny, ale chtějí, aby jejich děti měly co nejnormálnější výchovu.

Vévoda a vévodkyně z Cambridge se poprvé stali rodiči, když v roce 2013 přivítali svého, nyní již devítiletého, syna prince George. Jen o pár let později oznámili příchod dcery princezny Charlotte (7) a v roce 2018 doplnili svou rodinu narozením prince Louise (4). Zatímco nejmladší členové královské rodiny již přijali své veřejné povinnosti, William a Kate se je snaží udržet mimo záři reflektorů. 

Laskavost, úcta a čestnost

William a Kate se soustředí na to, aby svým dětem vštípili důležité hodnoty a vychovali z nich všestranné členy společnosti. "Moji rodiče mě učili o důležitosti vlastností, jako je laskavost, úcta a čestnost, a uvědomuji si, jak zásadní jsou pro mě podobné hodnoty po celý život. Proto chceme s Williamem učit naše malé děti... jak důležité tyto věci jsou. Podle mého názoru je to stejně důležité jako vynikat v matematice nebo ve sportu," svěřila se jednou Kate.

Stěhování do Windsoru kvůli dětem

V srpnu 2022 Kensingtonský palác oznámil, že princ George, princezna Charlotte a princ Louis budou navštěvovat školu Lambrook ve Winkfield Row v hrabství Berkshire. Tato koedukační internátní škola se nachází nedaleko Windsoru, kam se rodina přestěhovala. Přesun z Londýna pomůže princi Georgovi připravit se na další etapu školní docházky a rodině umožní užívat si života na venkově, který preferují před životem v rušném Londýně.

Zápis dětí na Lambrook znamená, že všichni tři mladí členové královské rodiny poprvé navštěvují stejnou školu. Lambrook je technicky vzato internátní škola, ale George, Charlotte a Louis jsou denními studenty, nemusí být tedy od rodičů odloučeni.

Princ George

Nejstarší syn Williama a Kate George Alexander Louis se narodil 22. července 2013 v londýnské nemocnici sv. Marie. Jako první dítě páru se stal třetím v linii následnictví britského trůnu. George, který má stejné křestní jméno jako jeho prapradědeček král Jiří VI, se zúčastnil svého prvního královského angažmá v pouhém roce věku, kdy se připojil ke svým rodičům na třítýdenní cestě na Nový Zéland a do Austrálie. Mezi jeho královské povinnosti patřilo společné hraní s deseti dalšími miminky v Blandorském sále vládního domu.

George chodil do speciální montessori školky, kterou údajně zbožňoval. Později navštěvoval Thomas's Battersea School v Londýně. Mezi jeho oblíbené předměty patřila matematika, angličtina, francouzština, přírodní vědy, dějepis, zeměpis, náboženství a balet. George také sdílel zvláštní pouto se svou prababičkou, královnou Alžbětou, která vždy, když ji rodina přijela navštívit, nechala v Georgeově pokoji malý dárek.

Kate a William
Kate a William, Zdroj: S Kozakiewicz / Shutterstock

Princezna Charlotte

května 2015 přivítali William a Kate v nemocnici svaté Marie v Londýně své druhé dítě, Charlotte Elizabeth Dianu. Stala se tak čtvrtou v pořadí následnictví britského trůnu. Její křestní jméno je ženskou verzí jména jejího dědečka prince Charlese. Charlottino prostřední jméno mezitím odkazuje na její zesnulou babičku princeznu Dianu a prababičku královnu Alžbětu.

Kate řekla, že v době jejích prvních narozenin už se u ní projevovala "docela divoká povaha". Dokonce žertovala, že doufá, že ji George pomůže udržet na uzdě. William také řekl, že Charlotte a George jim dávají zabrat, a podělil se o to, že duo neustále "běhá, strká do věcí a všude skáče".

Charlotte chodila do církevní mateřské školy Willcocks. William a Kate prozradili, že Charlotte miluje tanec, umění, akrobacii a vaření. Královna Alžběta dodala, že holčička také ráda rozkazuje svému staršímu bratrovi. 

Princ Louis

V dubnu 2018 přivítala rodina syna Louise Arthura Charlese. Ten se stal pátým v linii následnictví britského trůnu. Stejně jako u jeho starších sourozenců má i jeho jméno pro rodinu zvláštní význam. Jde o poctu dědečkovi prince Philipa, princi Louisi Alexandrovi z Battenbergu, a prastrýci a rádci prince Charlese, hraběti Louisi Mountbattenovi.

Jako novorozenec se podle Williama Louis "choval slušně" a spal "poměrně dobře". V 10 měsících však začal chodit a hned nato i běhat, a Kate se svěřila, že chlapeček rozhodně drží rodinu v poklusu. Ve třech letech to bylo prý stále stejné a Kate dokonce přiznala, že měla problém s ním udržet krok, zejména na jeho "malé koloběžce". V témže roce začal Louis také navštěvovat předškolní zařízení Willcocks Nursery School, stejné místo, kam kdysi chodila jeho starší sestra Charlotte.

Zdroje článku: