Cikánský horoskop a vaše znamení. Sedí vám?

Cikánský horoskop a vaše znamení. Sedí vám?
Podle klasického horoskopu jsme zvyklí na to, že někdo je Býk, jiný Střelec či Panna. Ale řekl Vám už někdo, že jste třeba Podkova nebo Kolo od vozu? I tohle na Vás může cikánský horoskop prozradit

Počátky sahají až do středověku

Prvopočátek cikánského horoskopu sahá až do středověku. S historií cikánského lidu po staletí souvisí velký mistrovský um, skrývající se ve věštecké dovednosti, známé po celém světě. Věštění probíhalo zejména z karet, čtení z ruky či prostřednictvím křišťálové koule. Nejednalo se o rituál, který by v té době kdokoli zpochybňoval, jak je tomu dnes. Naopak se jednalo o slova a výroky, jež měly velký význam nejen pro jednotlivce, ale i pro celé společenství.

Předměty, které určují charakter člověka

Cikáni byli odnepaměti známí jako nomádi světa. Od ostatních národností se lišili právě svými věšteckými schopnostmi. Podobně jako je tomu u ostatních etnik, studovali postavení hvězd, slunce a měsíce. Hledali spojitosti a vytvořili horoskop představující 12 objektů, které kočovníky obklopovaly. Cikáni byli národem, který pěstoval řemesla jako je kovářství, košíkářství, broušení nožů, čištění peří. Předmětům, které je provázely těmito činnostmi a každodenním životem, přisuzovali charakteristické vlastnosti. Z tohoto pak vznikl propracovaný systém.

Najdete se v této charakteristice i Vy?

  • Podkova (22. 12. – 20. 1.) – tito lidé jsou oddaní, vždy ochotni pomoci ostatním, zároveň jsou perfekcionisty a ve většině případů dosáhnou cíle, které si stanovili.
  • Kalich (21. 1. – 19. 2.) – osoby kreativní, originální, trochu váhavé, avšak s velkou dávkou životního štěstí. Na druhou stranu jsou především vůči sobě velmi kritičtí, jsou to většinou introverti, ke kterým není lehké se dostat.
  • Kaple (20.2. – 20.3.) – představitelé tohoto znamení jsou lidé tiší, vážní a nedůvěřiví, ale mají velkou schopnost získávat nové přátele a milují klidná místa.
  • Dýka (21. 3. – 20. 4.) – lidé praktičtí, soutěživí, také impulzivní. Mají velmi dobrou intuici a dobře si vedou ve vůdčí pozici. Nemají rádi stereotyp a jsou to vášniví milenci.
  • Koruna (21. 4. – 20. 5.) – tyto osoby jsou loajální, citliví a romantičtí, milují blahobyt a luxus a rádi si na něj vydělají. Zároveň nechtějí měnit již vyzkoušená pravidla, jsou to především konzervativci.
  • Svícen (21. 5. – 20. 6.) – lidé moudří s velkým množstvím nápadů, jsou lakomí, ale výborní komunikátoři. Pro věc se rychle nadchnou, ale nemají příliš mnoho vůle.
  • Kolo od vozu (21. 6. – 21. 7.) – toto znamení představuje osoby citlivé, emocionální, především nejisté, plné obav a zároveň romantické s vyvinutou intuicí.
  • Hvězda (22. 7. – 22. 8.) – lidé velmi optimističtí, okouzlující. Rádi vynikají ve všem, do čeho se pustí, osud jim přeje a jsou rádi středem pozornosti.
  • Zvonek (23. 8. – 22. 9.) – znamení, které si potrpí na dochvilnosti a disciplíně, lidé perfekcionističtí, kritizující vše kolem sebe a včetně sebe.     
  • Mince (23. 9. – 22. 10.) – lidé se smyslem pro spravedlnost a rovnováhu, vynikají schopností řešit konflikty. Jsou to úspěšní podnikatelé, mají umělecké sklony, rádi tvoří a ruční práce jim nejsou cizí.
  • Meč (23. 10. – 21. 11.) – lidé silní, analytičtí, jsou velmi inspirativní pro své okolí, svou jedinečnou osobností jsou ostatními milováni a respektováni.
  • Sekera (22. 11. – 21. 12.) – tito lidé jsou přímo symbolem svobody, milují dobrodružství a poradí si s každou situací. Často mají tendence více mluvit, místo toho, aby přemýšleli, a mohou tak velmi lehce ublížit svému okolí.

Zdroj: