Vyberte si osobní esenciální olej podle svého astrologického znamení

Vyberte si osobní esenciální olej podle svého astrologického znamení
Na trhu je dnes velká řada éterických olejů vhodných do difuzéru nebo dostupné v koupelových a masážních směsích, které nám mohou pomoci se uvolnit a obnovit naši energii. Zvolte si ten pravý pro vás.

Beran - levandule

Jste ohnivé znamení, které má blízko k dobrodružství a akci. Máte sklony k netrpělivosti, proto u vás k výbuchům emocí dochází velice často. Levandule uvolňuje svalové napětí a účinkuje výborně při nervovém vyčerpání. Rychle zklidní silné emoce a pomůže povznést se nad obtížnou situací. 

Býk - cedrové dřevo

Na prvním místě je u vás pohodlí ostatních, ale můžete proto občas zapomínat sami na sebe. Dopřejte svým smyslům voňavou koupel s éterickým olejem z cedrového dřeva. Cedr vám dodá sílu, jistotu a nastolí vnitřní klid. 

Blíženci - bazalka

Pro četnost svých zájmů se můžete někdy cítit trochu zmatení a roztěkaní. Bazalka vám pomůže se soustředit na praktický život. Působí jako přírodní antidepresivum a také celkově osvěžuje. Pár kapek bazalky v difuzéru přispěje ke koncentraci a schopnosti rozhodnout se.

Rak - máta

Vaše přecitlivělost vám může způsobovat nepříjemné pocity v mezižeberní a podžeberní oblasti. Pokud trpíte úzkostmi a neurózou, je pro vás ideální éterický olej z máty. Osvěžující vůně máty vám dovolí zhluboka se nadechnout a potlačit vleklou bolest.  

Lev - jasmín

Optimismus a velkorysost jsou vaším hlavním symbolem. Obvykle jste plni síly a radost rozdáváte na potkání. Ale i váš vnitřní oheň občas ztratí na své síle. Zabraňte syndromu vyhoření opojnou vůní jasmínu. Přírodní parfém z jasmínu vám poskytne emoční podporu, posílí intuici a radost z tvořivosti. 

Panna - bergamot

Vaše puntičkářství a touha po dokonalosti vás může dohnat až k silným úzkostem. Čím více na sebe tlačíte, tím více se uvádíte do nervového vypětí. Při hněvu a vzteku, který je obrácen směrem k nám samým, a to často z důvodu workoholismu, je výborný éterický olej bergamotu. Bergamot je druh citrusu, jehož vůně výrazně harmonizuje a napomáhá zpracovávat potlačené emoce. 

Váhy - kadidlo

Jste okouzlující osobnost, ale vaše touha po rovnováze ve vztazích vám dokáže hodně sil ubrat. Zemitá vůně kadidla vás osvobodí od očekávání, zpomalí váš dech a pomůže přijmout nové. Je také prokázáno, že snižuje vysoký krevní tlak společně s vysokou srdeční frekvencí.

Štír - růže

Vaše ohnivá vášeň dokáže pálit mosty. Nenechte se ovládat silnými emocemi žárlivosti. Růžový éterický olej působí jako chladivý vánek, jenž zmírní napětí a otevře vaše srdce lásce. Vzácný růžový olej také zmírňuje deprese a úzkostné stavy.

Střelec - tea tree

Milujete cestování, pohyb a nové zážitky. A když to přeženete, což se vám občas stává, můžete si způsobit nepříjemné bolesti na těle. Olej z čajovníku uklidní bolavé svaly a zároveň povzbudí na duši. 

Kozoroh - santalové dřevo

Vaše pečlivost a zodpovědnost často převáží nad uvolněností a odpočinkem. Éterický olej santalového dřeva vám dovolí odložit starosti a být v kontaktu sami se sebou. Pro schopnost uzemnění se santal používá v meditační praxi po celá staletí. 

Vodnář - heřmánek

Jste neodbytní hledači pravdy, volnomyšlenkáři a milovníci všech nových směrů. Heřmánek vám otevře váš vnitřní svět emocí, před kterými máte tendenci utíkat. Pomáhá také pozvednout náladu a uvolnit úzkosti, které vám stojí v cestě k tvůrčímu procesu. 

Ryby - vetiver

Rádi utíkáte z reality do svého snového světa, a právě vetiver vám může pomoct zůstat v soustředěné přítomnosti. Éterický olej vetiveru se získává z kořene indické trávy. Přináší sebedůvěru, napomáhá hospodařit s energií a harmonizuje na těle i na duši.