Co se stalo s Péťou Bajzou z Bylo nás pět? Herectví pověsil na hřebík, ale na spolupráci s Jamesem Bondem kývnul

Co se stalo s Péťou Bajzou z Bylo nás pět? Herectví pověsil na hřebík, ale na spolupráci s Jamesem Bondem kývnul
Adam Novák se proslavil jako Péťa Bajza ze seriálu Bylo nás pět. Dnes se živí jako výtvarník, žije na venkově a nabídky do seriálů s díky odmítá, zůstává známý hlavně jako dětský herec.

Adam Novák si jako dítě zahrál v oblíbené seriálové adaptaci Bylo nás pět. Jako Péťa Bajza provázel diváky celým příběhem života malých kluků na malém městě. Ačkoliv se po této roli ještě několikrát na plátně objevil, herectvím se už neživí.

Táhlo ho to k plátnu, chtěl však malovat

Není plátno jako plátno, a tak namísto toho filmového Adam upřednostňuje malířské. Dokonce vystudoval scénografickou školu. V současnosti se živí malováním, tvorbou soch a scénografií, od filmu se tak úplně nevzdálil. Jako scénograf a výtvarník se projevil například při natáčení nových řad Zdivočelé země, spolupracoval také na známé bondovce Casino Royale.

Neméně slavní sourozenci

Adam má dva sourozence, bratra Štěpána a sestru Sandru. Sandru Novákovou si určitě vybavíte jako sestřičku z Ordinace v růžové zahradě nebo z Modrého kódu. Všichni tři sourozenci si ale zahráli společně právě v seriálu Bylo nás pět. Herectví se ale v dospělosti věnuje pouze Sandra.

Přestěhoval se na vesnici a maluje na půdě

Ačkoliv se mohl k herectví několikrát vrátit, nabídky na to měl, nikdy ho to nelákalo, Adam si zkrátka užívá života výtvarníka. S manželkou a dětmi se přestěhovali z Prahy do Huntířova. Chtěli, aby si jejich potomci užili dětství na venkově. V rodinném domku má Adam v podkroví svůj ateliér, kde tvoří.