Cvičení podle znamení zvěrokruhu. Jak cvičíte a jaký sport je pro vás nejvhodnější?

Cvičení podle znamení zvěrokruhu. Jak cvičíte a jaký sport je pro vás nejvhodnější?
Každý to máme se cvičením trochu jinak. Někdo ho miluje a nejraději by se hýbal pořád, jiní mu zase snaží co nejvíce vyhýbat. Možná jste si ale svůj sport ještě nenašli, a proto se vám do cvičení tak moc nechce. Jak na tom tedy jste vy? To může napovědět právě vaše znamení!

Beran

Berani s motivací obvykle nemají žádné potíže a dokáží se do cvičení hned s vervou pustit. Vyhovují jim i náročnější tréninky, a především skupinové sporty. Horší ale je, že je toto nadšení po pár dnech přejde a většinou s cvičením i velmi rychle skončí. Energie však mají vždy dostatek, a tak si čas na nějaký ten pohyb vždy najdou.

Nejvhodnějším sportem pro ně je běh, plavání, aerobic, jízda na kole, běžkování, hokej, fotbal či jiný kolektivní sport. Užijí si také hodiny spinningu, kde se pořádně zapotí, užijí si jízdu, a navíc si budou moci zasoutěžit ve skupině.

Zdroj: Autor: Maisei Raman / Shutterstock

Býk

Býci potřebují mít své vlastní tempo, a tak jim skupinové cvičení příliš nevyhovuje. Své vlastní tréninky si ale dokáží pečlivě rozvrhnout a snaží se je za všech okolností dodržet. Když si to totiž slíbili, vědí, že do toho musí dát všechno.

Nejvíce si užívají cvičení v přírodě, kde si to dokáží dostatečně vychutnat. Nejlepší je pro ně plavání, tanec, cyklistika, jízda na běžkách nebo jakékoliv adrenalinové či silové sporty.

Blíženci

Blíženci bývají pohybově nadaní a cvičení je pro ně zábavou. U žádného sportu však nedokáží vydržet moc dlouho, protože je po chvíli začne nudit. Motivovat je dokáže skupina kamarádů, se kterými si budou moci popovídat a těšit se tak i na komunikaci s lidmi.

Nejvhodnější je pro ně aerobic, jóga, pilates, posilování ve fitness centru, bruslení, volejbal, fotbal, hokej nebo tenis.

Raci jsou i ve sportech citliví, ohleduplní a především nesoutěživí.

Rak

Raci jsou i ve sportech citliví, ohleduplní a především nesoutěživí. Nechtějí na sebe přitahovat pozornost a nikomu se přizpůsobovat, takže jim nejvíce vyhovují individuální sporty, které mohou cvičit sami a nebýt tak ve stresu z ostatních.

Nejlepší je pro ně balet, jóga, pilates, turistika, tenis a plavání nebo jiné vodní sporty, u kterých se dokáží snadno uvolnit.

Lev

Lvi potřebují při sportu především publikum, které je bude obdivovat. Navíc jsou velice soutěživí a vždy touží po výhře. Skupinové sporty pro ně však moc nejsou, protože se nedokáží přizpůsobit pravidlům a společné taktice. U cvičení si také rádi dopřávají prestiž, a proto si ke sportování často vybírají luxusní místa.

Nejlepší volbou pro ně je golf, cvičení ve fitness centru, zumba, volejbal, tenis, squash nebo tanec.

Panna

Panny si před tím, než se do nového sportu vrhnou, potřebují důkladně ověřit, zda je pro ně dostatečně prospěšný a vhodný. Když už oznámí, že začnou cvičit, nejspíš už mají dávno připravený propracovaný plán. I své cvičení si totiž potřebují pečlivě zorganizovat a když se dostaví i výsledky, tak u sportu dokáží vydržet ještě dlouho. Rády také zkouší originálnější sporty, u kterých se mohou naučit něco nového.

Nejvhodnější je pro ně jóga, pilates, lyžování, krasobruslení, fitness, jezdectví, karate, aerobic nebo zumba.

Váhy

Váhy berou cvičení jako závazek a je pro ně náročné se k němu vůbec odhodlat. Proto je dobré, když budou mít po boku nějakého parťáka, který jim pomůže s motivací. Váhy jsou také velmi společenské, a i u sportování kolem sebe potřebují mít kamarády a známé, díky kterým si budou pohyb užívat ještě mnohem víc. Baví je věnovat se sportům, které přispívají k jejich vnitřní harmonii a rovnováze.

Nejvhodnější pro ně je jóga, pilates, balet, břišní tanec, cyklistika, bruslení nebo tanec.

Štír

Když si Štíři něco usmyslí, tak to také udělají. Když se tedy rozhodnout začít více sportovat, dokáží se do toho pustit i s velkou radostí. Nemají však velkou trpělivost, a tak je pro ně důležité, aby se drželi nějakého tréninkového plánu. Raději cvičí doma než na veřejnosti, protože u cvičení potřebují své soukromí.

Ideální pro ně jsou vodní sporty, lyžování, pole dance, rychlá chůze nebo běh.

Střelec

Střelci se pro všechno dokáží snadno nadchnout a výjimkou není ani cvičení. Nic je nemůže zastavit, jsou naprosto nadšení a dokáží být ideálním parťákem pro ty, kteří si sportováním ještě nejsou jistí. Se Střelci totiž bude všechno větší zábava. Mají také rádi sporty spojené s cestováním, sebeovládáním nebo disciplínou.

Nejvhodnější pro ně je střelba, horolezectví, jízda na koni, turistika, golf, cyklistika nebo bojové sporty.

Kozoroh

Kozorohové neradi zkouší nové věci, a proto je pro ně nejdůležitějším krokem se pro změnu vůbec rozhodnout. Poté si na cvičení musí najít nějaký čas ve svém přeplněném rozvrhu, aby se aktivity mohli co nejdéle držet. Když už ale začnou, jsou velice vytrvalí a dokáží dosáhnout dobrých výsledků. Nejraději však cvičí jen sami za sebe a nevyhovují jim skupinové sporty.

Nejlepší je pro ně posilování, běh, jóga, rychlá chůze, jízda na kole nebo běžkování.

Vodnář

Vodnáři si sportování užívají a zajímají se i o všechny novinky. Narozdíl od Kozorohů se s nadšením vrhají do nových věcí a výzev, ale většinou u nich moc dlouho nevydrží. Nesnesou nudu, a tak je pro ně důležité ve svých trénincích dělat změny, aby u sportu zůstali co nejdéle. Potřebují také dělat něco zajímavého a originálního, protože bez toho by je to zkrátka nebavilo.

Nejvhodnějším sportem pro ně je step, moderní tanec, hokej, badminton, běh na dlouhé tratě, bruslení nebo trampolíny.

Ryby

Pro Ryby je důležitá hlavně volnost, a proto upřednostňují spíše relaxační režim. Není pro ně důležité podávat výkony, ale spíše se uvolnit a dosáhnout duševní rovnováhy. Rozhodně pro ně bude vhodný i nějaký parťák, který jim pomůže v dosažení jejich cílů. Nerady se předvádějí před ostatními a vyhovuje jim spíše soukromé cvičení.

Ideální pro ně je plavání, aqua aerobic, jóga, pilates, turistika, rychlá chůze nebo tanec.