Nesmrtelné módní trendy aneb které kultovní kousky by vám neměly uniknout ani v roce 2021

Nesmrtelné módní trendy aneb které kultovní kousky by vám neměly uniknout ani v roce 2021
Existují módní doplňky, které hned následující sezónu smete nastupující vlna nového módního trendu. A pak jsou takové, které jsou prakticky nesmrtelné. Které to jsou?

Perlové šperky

Jsou krásné, ženské, pojí se s nimi řada legend, podle některých pověr by je žena neměla mít například na svatbě, jinak by mohly nevěstě přinést smůlu. Řeč je o perlách.

Ačkoli současné napodobeniny jsou již poměrně věrné, pravým perlám se nic nevyrovná. Ve své šperkovnici by tak měla tento nadčasový kousek mít každá žena. Nosit je lze do práce, na večírek i na ty nejhonosnější společenské události.

Pilotky

Takzvané pilotky jsou skutečně inspirovány slunečními brýlemi, které nosili piloti ve 30. letech minulého století.

Nesmrtelným módním hitem se však tyto brýle staly teprve tehdy, když se v nich na plátně objevil mladý Tom Cruise v kultovním filmu Top Gun. Typ brýlí zvaný Aviator pak masivně zpopularizovala značka Ray-Ban. Nosit je začaly celebrity i obyčejní smrtelníci a stal se z nich nadčasový módní doplněk.

Rudá rtěnka

Bez ohledu na barvu roku, aktuální módní trendy nebo konkrétní typ ženy platí, že rudá rtěnka platí za nestárnoucí klasiku. Vybrat si tu správnou je ovšem umění, mnoho žen proto nabude dojmu, že jim rudá jednoduše nesluší.

Klíčem je umět si vybrat správný odstín. Rozhodovat by se každá žena měla zejména podle podtónu pleti. Pomůcka je jednoduchá: Sluší vám více stříbro? Bude vám lichotit rtěnka se studeným podtónem. Lichotí vaší pokožce spíše zlato? Máte teplý podtón pleti a tomu by měla odpovídat i rtěnka.

Louboutinky

Lakované lodičky s charakteristicky červenou podrážkou jsou symbolem stylu, luxusu a díky svým vražedně vysokým podpatkům zosobňují i úsloví našich babiček, které říká cosi o tom, že pro krásu se musí trpět.

V ikonické obuvi návrháře Christiana Louboutina tak ochotně trpí nejedna celebrita. Slavné lodičky miluje například zpěvačka Jennifer Lopez, která svůj obdiv dokonce v jedné písni doslovně vyjádřila. Ve známém seriálu Sex ve městě je nosila dokonce i známá milovnice luxusních bot Carrie Bradshaw.