4 znamení zvěrokruhu, která se vždy omlouvají

4 znamení zvěrokruhu, která se vždy omlouvají
Když něco nestíháme, omlouváme se. Někdy však časté omluvy vyústí ve výmluvy. My vám nyní přinášíme seznam znamení zvěrokruhu, od kterých můžeme výmluvy slyšet každou chvíli.

Omlouvat se je přirozená lidská reakce. Jsme společenští tvoři, kterým záleží na tom, co si o nich ostatní myslí, a chceme zapadnout. Spíše se vymlouváme a vyhýbáme se odpovědnosti, než abychom čelili pro nás těžkým rozhovorům a pocitům. Lidé, kteří se vymlouvají, mohou v danou chvíli cítit úlevu, protože se vyhnuli nějaké bolesti. Z dlouhodobého hlediska jsou však různé omluvy a výmluvy spíše na škodu pro nás samé.

Zde jsou 4 nejlepší tvůrci výmluv zvěrokruhu:

Býk (20. dubna – 20. května)

Máte tendenci se na všechno vymlouvat a při každé příležitosti se omlouvat. Dokážete racionalizovat cokoliv, ať už je to dobré, nebo špatné. Ospravedlnit všechny své činy vyžaduje určitou dávku drzosti, ale to vůbec nevadí, poněvadž vy jste mistři v omlouvání se. Prostě věříte, že je snazší držet se svých starých způsobů a zásad místo toho, abyste překračovali své hranice, a tak se ospravedlňujete, abyste zůstali ve starých kolejích.

Blíženci (21. května – 21. června)

Ve vaší mysli se odehrává tolik věcí najednou. Výhodou toho je, že jste schopni multitaskingu jako profíci a vidíte dvě strany každého problému. Než se pustíte do akce, zvážíte všechny možnosti. A pokud vám to nevyhovuje, rozhodnete se pro nicnedělání a uděláte dost dramatickou a možná i zamotanou výmluvu.

Panna (23. srpna – 22. září)

Vaše tendence se omlouvat je zřídkakdy půvabná; nejenže se omlouváte, ale také přímo lžete, abyste ostatním zabránili zjistit, jaký je skutečný příběh za vaším přehnaným omlouváním. A pokud jste přistiženi při omluvě, přijdete s neupřímnými omluvami následovanými sáhodlouhým vysvětlováním.

Štír (24. října – 21. listopadu)

Když přijdete s hrubou omluvou, obvykle přichází příliš pozdě a je nahodile postavená. Nejhorší na tom je, že když se omluvíte, lidé mohou říci, že se vymlouváte. Vaše chabé výmluvy také padají kvůli vaší neschopnosti řídit priority. Pro své ošklivé chování si nejen vymýšlíte omluvy, ale také lžete, jak se z toho dostat.

Mezi další znamení, která se nejčastěji omlouvají, patří též Váhy a Kozoroh. Sice ne v takovém měřítku jako výše uvedená znamení, ale občas od nich můžete nějakou tu omluvu sebe sama čekat.

Realita je taková, že být defenzivní a vymlouvat se nikdy nefunguje. To je způsobeno skutečností, že všechna tato vysvětlení snižují hodnotu transparentnosti. Čím více mlžíte, tím méně prostoru je pro pravdu a pravda podporuje důvěru.

 

Zdroje: