Jste Beran? Víte, jaké 4 chyby děláte ve vztahu?

Jste Beran? Víte, jaké 4 chyby děláte ve vztahu?
Beran – hvězdné znamení působící mezi 21. březnem a 19. dubnem. Lidé narození v tomto znamení mají velké ambice. Chtějí být úspěšní, ale zároveň si chtějí udržet své přátele a hlavně svého partnera. Nehodlají dělat nic, co by mohlo jejich nejbližším ublížit. Tedy ne vědomě.

Berani, podívejte se na 4 zásadní chyby, které děláte ve vztahu, abyste jim mohli předcházet.

Jste temperamentní

Je o vás známo, že pokud se vám nedaří, rozhazujete kolem sebe rukama a kopete vaše nejbližší. Míváte záchvaty vzteku, pokud něco nevyjde podle vašich představ. V tu chvíli se začínáte chovat nevšedně až dětinsky a ubližujete svému partnerovi, dáváte mu pocit nejistoty ve vztahu a nedostatku lásky. Abyste tomuto předešli, musíte se začít ovládat, začít myslet na něco, co vás nestresuje, co vám pomáhá stres odbourat.

Pokud toto nedokážete, měli byste zadržet vztek a v klidu požádat partnera, aby vás nechal chvíli osamotě, abyste si mohli urovnat své myšlenky a pocity. Občas, pokud vás přepadne záchvat vzteku, myslete na dobro svého partnera, třeba to pomůže.

Soutěžíte se svým partnerem

Soutěžit s partnerem můžete během hraní her, ať již deskových nebo počítačových. Zacházet se svým partnerem jako s někým, kdo vám není roven a kdo je vždy ten horší, vede k častým hádkám a problémům.

Váš partner je člověk jako vy, není to věc, nad niž byste se měli povyšovat. Také cítí potřebu být pochopen. Zkuste se během vaší touhy soutěžit ve všem na chvilku pozastavit a představit si, jak byste se cítili na místě vašeho partnera, jaké to je být neustále podceňováni a jaké to je, když vám někdo neustále říká, že je lepší než vy.

Váš partner je člověk jako Vy, není to věc, nad níž byste se měli povyšovat. Zdroj: ArtFamily / Shutterstock

Vždy máte svou hlavu

Nenecháte si poradit, vše řešíte po svém. To často vede k nepochopení ze strany ostatních lidí, tudíž i vašeho partnera. A vy nechcete být nepochopeni. To je váš velký problém. Bylo by moudré naslouchat radám vašeho partnera a alespoň je zvážit jako možné východisko z vašich problémů. Je fajn být nezávislí na ostatních, ale někdy je prostě lepší naslouchat druhým. 

Cítíte ztrátu své nezávislosti, pokud jste ve vztahu

Vaše nezávislost je to, co potřebujete k životu. A pokud se ocitnete ve vztahu a partner od vás začne něco očekávat, cítíte znatelnou ztrátu vaší nezávislosti. Cítíte se omezováni a zatlačováni do kouta.

V tomto bodě se cítíte vztekle a máte tendenci vyvolávat hádky. Abyste tomuto vašemu stavu zamezili, navrhněte kompromisy. Já pro tebe něco udělám, ale za to budu chtít tohle. Uvidíte, že vám váš vztah bude připadat o hodně snesitelnější a budete se méně hádat, pokud máte partnera, který dokáže dodržet své slovo.

 

Zdroj: