Vaši osobnost definuje i to, jakou barvu milujete a kterou nenávidíte

Vaši osobnost definuje i to, jakou barvu milujete a kterou nenávidíte
Psychologie barev není v dnešní době nic nového. Barvy určují naši náladu, můžeme jimi vyjádřit naše emoce, můžeme jimi být ovlivněni při nákupu a taky mohou definovat to, jací ve své podstatě jsme.

Jakou barvu milujete Vy a co to o Vás říká? Pojďme na to společně přijít.

Černá  

Neustále usilujete o moc a kontrolu nad životem, zároveň máte sklony k umění a jste intuitivní. Rádi s ostatními sdílíte svůj názor na různá témata, ale málokdy se necháte přesvědčit o něčí pravdě. Vaší silnou stránkou je sebekontrola a autoritativnost.

Pokud černou nenávidíte, znamená to, že se často dostáváte do situace, kdy jste nerozhodní. Bojíte se udělat špatné rozhodnutí, nevěříte si a příliš o všem přemýšlíte.

Bílá

Jste organizovaní, nezávislí a při řešení každého problému spoléháte na logiku. Máte rádi pořádek a eleganci. Rádi si užíváte dobře zpracovaných, kvalitních a krásných věcí. Ne vždy se dobře vyrovnáváte se zklamáním.

Ten, kdo nenávidí bílou, se možná až příliš často setkává s lidmi, se kterými si nemá, co říct a berou mu energii. Často nerozumí svému okolí a připadají si sami.

Fialová

Potom jste perfekcionista, který v životě vyžaduje citovou jistotu. Vaší vášní jsou humanitární činnosti, rádi pomáháte druhým. V životě posloucháte především vlastní intuici a jste hrdí na to, jakým životem kráčíte.

Pokud nesnášíte fialovou, pak máte možná často pocit, že jste ztraceni ve své mysli. Máte sklony k tomu, se předčasně vzdávat.

Červená - Ukazuje, že jste společenskými a energickými tvory, Foto: My Ocean Production

Červená

Ukazuje, že jste společenskými a energickými tvory. To přímo nahrává do karet i Vaší impulzivnosti a proměnlivým náladám. Jste optimista, který má rád lidi kolem sebe. Umíte přímo bravurně vyjadřovat Vaši sexuální touhu.

V případě, že nesnášíte červenou, možná se často necítíte dobře v tom, co žijete. Ztrácíte motivaci ke zlepšení situace a bojíte se dalšího neúspěchu.

Růžová

Vše, co v životě potřebujete, je bezpodmínečná láska, a to aby Vás ostatní přijímali takové, jací jste. Jste vtipní, chytří, starostliví a upřímně si libujete v úspěchu. Umíte ocenit vše, co život nabízí a užít si každou maličkost.

Pokud Vám vadí růžová, setkáváte se často s lidmi, kteří jsou domýšliví nebo hrají neférově, což je Vám velmi nepříjemné.

Oranžová

Milujete být a stýkat se s lidmi, chcete být součástí skupiny, je to Vaše přirozenost. Tahle barva o Vás říká, že jste dobrosrdeční, optimističtí a vždy očekáváte, že se věci budou dít, tak jak jste si naplánovali.

Oranžová je Vám od pohledu nesympatická? Pak se Vám možná často stává, že Vám lidé ubližují, diktují Vám, jak máte žít, a to Vás štve.

Modrá

Jste rozvážní, konzervativní a vážíte si svých přátel a rodiny. Jste citliví k pocitům druhých, jste loajální a máte smysl pro fair play. V životě hledáte především vnitřní mír a absolutní pravdu.

Jestli nemáte rádi modrou, pak to může znamenat, že toužíte po svobodě, kterou nemáte. Současný život Vám nevyhovuje, ale nevíte jak z toho ven.

Zelená

Jste upřímní morální, uznávaní a citliví vůči společenským tradicím. Vaše rodina je pro Vás na prvním místě. To, co Vás nabíjí a kde nacházíte svoji kreativitu, je příroda, ve které rádi trávíte svůj volný čas.

Pokud nesnášíte zelenou tak to znamená, že máte pocit, že Vás nikdo nechápe, máte tendence se izolovat a zůstáváte sami.

Žlutá

Máte přímo živou představivost. Býváte odtažití a stydliví. Toužíte být respektováni. Jednou z Vašich nejatraktivnějších vlastností je Vaše všudypřítomná a zábavná povaha.

Jestli nenávidíte žlutou, tak se potýkáte s problémy, které Vám nedovolují být šťastní. Neumíte na ně najít řešení a nechce žádat ostatní o pomoc.

 

Zdroje: