4 znamení zvěrokruhu, která by přežila na opuštěném ostrově a jedno, které se vleče v závěsu

4 znamení zvěrokruhu, která by přežila na opuštěném ostrově a jedno, které se vleče v závěsu
Asi už vás někdy napadlo, jaké by to bylo ztroskotat na opuštěném ostrově. Ale určitě jste nepřemýšleli nad tím, s jakým znamením byste se chtěli na ostrově potkat. Teď budeme řešit čistě praktické věci, takže na lásku zapomeňte, ale řekněme si to narovinu, bez zajištění základních potřeb si na nějaký flirt ani nevzpomenete.

Panna

Panny jsou od přírody praktické a soběstačné. Při ztroskotání na civilizaci vzdáleném ostrově by se Pannám jejich zaměření na detail mohlo opravdu hodit. Kdo se hodně ptá, ten se také mnoho dozví, to platí pro znamení pod nadvládou planety Merkur naprosto přesně. Jejich mysl stále promýšlí všechny obavy a neuklidní se, dokud není vše vyřešeno. Tato tendence stále analyzovat možné problémy a jejich řešení je v krizi výborně využita. 

Zdroj: Autor: Andrew Doran / Shutterstock

Štír

Štíři jsou vždy připraveni na všechny katastrofy a černé scénáře. Schválně se podívejte, jestli už v kapse nemají připravený švýcarský nůž. Jsou zvyklí se nezastavit ani před náročnou překážkou a dokážou si poradit téměř s každou výzvou nebo naopak zvážit, že tudy cesta nevede. Zároveň jsou nezávislí a samostatní, odjakživa si umí poradit bez pomoci druhých. Pokud byste si měli vybrat, které znamení si s sebou vezmete na opuštěný ostrov, z hlediska přežití by byl Štír dobrou volbou. (Otázka je, zda byste přežili jeho nálady.) 

Střelec

Největší zbraní Střelců je jejich věčný optimismus. Ten se jim bude hodit při dlouhých beznadějných nocích o samotě. Střelci milují dobrodružství a jsou ochotni ustát nepohodlí i mírnou bolest, jen aby zažili něco neobyčejného. Budou mezi prvními ze ztroskotané lodi, kteří začnou na ostrově hledat známky života. Střelci při nejistotě netrpí, stres v nich působí napětí, z kterého jsou živi. A pokud se dostanou zpátky do civilizace, dokážou svůj příběh nakonec ještě dobře prodat. 

Štíři jsou vždy připraveni na všechny katastrofy a černé scénáře.

Vodnář

Jelikož mají Vodnáři silnou orientaci na řešení, patří k těm, kteří by si s nenadálou situací hravě poradili. Vodnáři mají kreativní vlohy, které jsou propojeny s vynálezy a vědou. Už při plavbě k opuštěnému ostrovu vymýšlejí šílený systém na využití mořské vody. Zatímco Střelec půjde hledat zdroj pitné vody do džungle, Vodnář mezitím vymyslí systém reverzní osmózy pomocí bambusů. 

Váhy

Váhy nedokážou vydržet o samotě a k žití potřebují společnost. Samy by na ostrově zanedlouho skonaly žalem. Na pustém ostrově není čas na nerozhodnost, hlavně bojujete-li s neúprosnými živly. Tady by Váhy nevymyslely žádnou lest, jak dostat živel ohně na svou stranu. Prostě by musely třít dřívky o sebe, než by vyletěla jiskra. Pravděpodobně by však vyletěly Váhy dříve se svou trpělivostí. V partě ztroskotanců by se určitě zapojily svým uměním usmiřovat a harmonizovat. Po pár dnech společného soužití se v prostředí plném stresu a nejistot brzy ukáže, kdo oplývá darem sdružování.

Zdroj: