Rodičovský horoskop pro Ryby aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu

Rodičovský horoskop pro Ryby aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu
Stát se rodičem je bezesporu jednou z nejkrásnějších událostí v životě. Často se však rodičovství neodvíjí zrovna podle našich představ. Pochopením horoskopu můžeme poznat své přednosti a přistoupit k rodičovství s větším nadhledem a optimismem.

Beran

Jste natolik rozdílní, že pro vás může být společné soužití velmi inspirativní. Malý Beran je neřízená střela, soutěžní typ a silná povaha. Je majetnický a před odchodem do práce se vás drží jako klíště. Lidi, které miluje, chce mít pouze pro sebe. Může se od vás hodně naučit, především kvalit jako jsou empatie a obětavost. Jen s vaší pomocí se může stát citlivým vedoucím týmu. 

Býk

Malý Býk si nemohl vybrat lepšího rodiče, než jste vy. Oba jste pohodoví a váš vztah se podle toho také bude vyvíjet. Zároveň jste pro vaše dítě pevnou oporou, která jej vždy podepře, když bude zakoušet první neshody a pády. Pokud mu v jeho dětství dopřejete dostatek svobody, je velmi pravděpodobné, že se za čas stanete výbornými přáteli.

Blíženci

Pro malého Blížence je doslova všechno zajímavé a stojí za to věnovat mu pozornost. Jelikož jste mnohem zdrženlivější než vaše dítě, můžete být přemírou jeho aktivity podráždění. Věřte, že po vašem boku vyrůstá budoucí profesor nebo vědec a překonejte své nepohodlí, když vás táhne za dalším zajímavým podnětem.

Rak

Protože malý Rak stejně jako vy upřednostňuje rovnováhu a domácí pohodu, měli byste si spolu dobře rozumět. Vaše dítě bývá v tomto věku trochu stydlivé. Místo, kde se cítí bezpečně je jeho domov a rodina. Proto se socializací tolik nespěchejte a buďte na něj trpěliví. 

Lev

Oba jste rozenými optimisty, ale vaše dítě je malá šelma. Z vaší pomoci může malý Lev více nahlédnout do světa empatie. Až se lvíče dostatečně vydovádí a vrátí se domů ze svého lovu, zastavte jej a projděte si spolu všechno, co se ten den událo. Pokládejte jednoduché, ale důležité otázky. Pomůžete vašemu dítěti vidět i jiné stránky života než jen hon za potravou.

Panna

Jste si oba dost podobní, zejména svou přívětivostí, nápaditostí a ochotou pomáhat. Váš společný život bude bohatý a radostný. Vaše dítě je o něco opatrnější a skeptičtější. Vezměte malou Pannu s sebou do neprozkoumaných částí města a naučte své dítě přijímat novost jako přirozenou součást života. 

Váhy

Vás dva spojuje láska k umění. Zvolte si oblíbený obor, ať už je to hudba, výtvarno nebo divadlo, a společně se v něm vyvíjejte. Využijte svou představivost a otevřete bohatý svět malých Vah. 

Střelec

Vaše dítě potřebuje být stále v pohybu, zkoušet nové věci a zajímat se úplně o všechno. Chce se toho naučit tolik, že mu někdy nestačíte. K malému Střelci buďte vždy spravedliví a upřímní, a nesnažte se mu bránit v jeho cestě za ideály, i když si myslíte, že jeho volba nebyla správná.

Výchova malého Kozoroha pro vás může být trochu náročná. Vaše dítě je zaneprázdněné vytvářením plánů ve své mysli a potřebuje se naučit odpočívat.

Štír

Ačkoli se nemusí zdát, že jste ze stejné hmoty, oba patříte mezi vodní znamení. Spojují vás podobné vlastnosti uložené hluboko pod povrchem. Oba jste hrdí, ale hlavně starostliví a pečující. Zajímáte se o duchovní věci a máte silnou intuici. Malý Štír má tolik energie, že se kvůli ní někdy dostane zbytečně do problémů. Měli byste jej povzbudit ke sportovním aktivitám. 

Kozoroh

Výchova malého Kozoroha pro vás může být trochu náročná. Vaše dítě je zaneprázdněné vytvářením plánů ve své mysli a potřebuje se naučit odpočívat. Uvidíte-li, že upadá do stresu, rozptylte jej nějakou kreativní hrou, společným tvořením nebo vycházkou do přírody. 

Vodnář

Oba jste vynalézaví a vzájemně se inspirujete při sledování nesčetných zájmů a aktivit. Všechno ve světě malého Vodnáře se točí kolem vysokých cílů a idealismu. I vy jste obětaví a přátelští. Nicméně vaše dítě si může své pocity nechávat více pro sebe. Použijte svou empatii, abyste zabránili jeho frustraci.

Ryby

Vztah rodiče a dítěte ve stejném znamení se může zdát být příliš snadným, ale není to tak samozřejmé. Můžete jeden druhého příliš uvádět do komfortní zóny, ze které se těžko vychází. Co tedy s tím? Když během společných rozhovorů zjistíte, jaké téma malou Rybu táhne, neváhejte a vytáhněte ji ze snů do reality. Možná se společně naučíte nejen snít a plánovat, ale své projekty také realizovat.

 

 

Zdroje: