Majitelé psů podle horoskopu: Jaký pes se k vám hodí podle vašeho znamení zvěrokruhu?

Majitelé psů podle horoskopu: Jaký pes se k vám hodí podle vašeho znamení zvěrokruhu?
Psi jsou bezesporu nejrozšířenějším domácím mazlíčkem. Výběr toho správného plemene je ovlivněn mnoha faktory jako je jeho velikost nebo třeba náročnost péče. Také je ovšem důležitá, abyste si s pejskem sedli povahově. Která rasa se tedy hodí k vám podle toho, co vám dalo vaše hvězdné znamení do vínku?

Beran 

Jste leadři, kteří mají vlastní hlavu, rádi se vydáváte za dobrodružstvím. Svému pejskovi rádi dopřejete dostatek pohybu a řádný výcvik. Jste plní energie a rádi sportujete, rozhodně tedy potřebujete živého a veselého psa, který si s vámi bude rád hrát. Zároveň očekáváte naprostou loajalitu a ochranu.

Klidně si můžete dovolit německého ovčáka či dobrmana. Skvělou volbou je i labrador, kolie dlouhosrstá nebo velmi oblíbená Borderkolie. Milovníci vody a rybaření se najdou v portugalském vodním psovi. 

Býk 

Klidní a vyrovnaní praktici budete vždy. Od svého psa očekáváte nejen věrnost, ale také chcete, aby byl ladný a krásný. Nespornou výhodou je, pokud bude pejsek vhodný do rodiny. Měl by být milý a něžný, hravý a ochranářský hlavně pro vaše děti. Můžete sáhnout po chrtovi, ale nebojte se ani plemen jako je třeba boxer. K vaší povaze může dobře ladit také bígl, baset nebo kavalír king Charles Španěl. 

Blíženci 

Vaše povaha je velmi přátelská, zároveň se rádi přizpůsobíte, pokud je to potřeba. Milujete společnost, ve které toužíte být středem pozornosti. Takový by měl být i váš pes.

Ideální je například welsh corgi, kterého si oblíbila i anglická královna Alžběta II., stejně tak vás bude těšit bígl nebo labrador. Německý ovčák si vás získá svou nekonečnou věrností. Borderkolie bude skvělý společník, ale hlídače z ní asi neuděláte. Zajímavou volbou je také Jack Russell teriér. Společnost a předvádění se má v krvi jako vy. 

Rak 

Jste velmi citliví a se svým pejskem chcete navázat opravdu hluboký a pevný vztah. Nepotřebujete, aby vám odbíhal k cizím lidem a chtěl se přátelit s kýmkoliv. Je váš a pouto mezi vámi je jen jedno. Musí mít velké srdce, které dá vám. Pokud jste ochotni mu věnovat dostatek pohybu zkuste chrta, který vás nezklame stejně jako třeba rotvajler, se kterým se budete cítit velmi bezpečně.

Pro seznamování s lidmi je vhodný kavalír king charles španěl nebo bišonek. Lenoši ocení pomeraniana, který rád tráví čas uvnitř, ale chce veškerou vaši náklonnost pro sebe. Jako vy. 

Lev 

Jste jako král. Vše se točí kolem vás, ale zároveň jste společenští a oblíbení. Od svého pejska očekáváte oddanost a hravost. Jezevčík může být občas až zlomyslný v dobrém smyslu slova, což se vám bude líbit. Také je na svou velikost velmi nebojácný vůči jiným psům.

Bernardýn je jako vy velmi ambiciózní, anglický mastif bude zase klidným a důstojným společníkem jako pravý vládce. Nebojte se však sáhnout i jinam, ladit k vám bude i mops nebo dalmatin. 

Panna 

Vše ve vašem životě musí být dokonalé. Jste rezervovaní a klidní.

Váš pes by měl být chytrý, aby jeho výcvik rychle přinesl ovoce.

Klidně sáhnete po kapesním psovi jako je čivava, pomeranian nebo lvíček. Z těch větších vás dostane sibiřský husky svou odhodlaností a vytrvalostí, dobrman rychlostí a bystrostí, kterou budete obdivovat. Čau-čau je sice na vás velmi chlupatý, což vás bude rozčilovat při úklidu, ale vrátí vám to velkou láskou a věrností. Navíc jsou to psi samotáři, což vám bude vyhovovat. 

Váhy 

Vaše laskavost, klid a nekonfliktnost se musí odrážet i ve vašem psovi. Rozhodně netoužíte po bojovníkovi, který se bude vrhat do boje. Chrt se raději jakémukoliv problému vyhne, a navíc je krásný a elegantní. Sice potřebuje dost pohybu, ale pak zase dost spí, což vám bude vyhovovat. Shi-tzu je živý a hravý a také hrdý, buldok zase chytrý a smělý a vždy vám zvedne náladu. Zauvažovat můžete i o anglickém setrovi. 

Štír 

Jste velmi tvrdí navenek, ale uvnitř jste milí a soucitní. Proto se k vám hodí pitbul, který je také takový a vy si s jeho náročným výcvikem dokážete poradit. Vztah s vaším psem bude velmi intenzivní, také chcete naprosto bezmeznou věrnost a ochranu. Pro aktivní štíry se hodí dalmatin. Milujete společnost stejně jako anglický špringšpaněl. Zkusit můžete i anglického mastifa nebo šiperku. 

Střelec 

Jste zvědavý, chytří a vrhnete se do každého dobrodružství. S vaším mazlíčkem hodláte blbnout a hrát si co to jde. Jste ochotní mu věnovat spoustu pozornosti.

Zdroj: Gelpi / Shutterstock

Jezevčík má stejně dobrodružnou povahu jako vy. Lhasa Apso vás pobaví, ačkoli je někdy také mírně zlomyslný. Hravost najdete u zlatého retrívra, bígla nebo jorkšíra. Cestování s vámi bude milovat australský ovčák. Klidně s vámi objede svět, ale nezapomínejte mu dopřát během cest dostatečný program. 

Kozoroh 

Jste klidní a věrní a také inteligentní a pracovití. Při psím výcviku máte pevnou a trpělivou ruku, kterou pejska vedete. Belgický ovčák se vám pak rád odmění tím, že ve vašem životě udrží správný řád. Také šarpej potřebuje asertivního a zkušeného majitele. Mezi dalšími je pro vás vhodný jezevčík, shiba inu, velký knírač nebo pekinéz.  

Vodnář 

Jste jedineční a nezávislí. Také inteligence je u vás důležitá, proto chcete chytrého psa. Také by měl být živý a energický. Poradíte si i s tvrdohlavci jako je basenji původně africké plemeno určené pro lov. Borderkolie, australský nebo bergamský ovčák potřebují pohyb, který jim jste schopni dopřát. Pudl vás dostane svou obrovskou inteligencí. 

Ryby 

Nejcitlivější znamení tíhne k upřímnosti, navíc dáte hodně na intuici. Stabilní zázemí, které dopřejete svému pejskovi mu bude odměnou za obětavost a nesobeckost. Kokršpaněl je jako vy dobrák, který vás nezklame. Výmarský ohař vám dopřeje dostatek pohybu. S čivavou si užijete legraci díky jejímu obřímu temperamentu. 

 

Zdroj:

  • autorský text