Poznejte znamení Berana - přirozeného vůdce na volné noze

Poznejte znamení Berana - přirozeného vůdce na volné noze
Beran je znamením začátku jara na severní polokouli. Je jako rašící semínko, nedbá nebezpečí, dere se ven, i když samo neví, zda se v cizím prostředí uchytí. Intuitivně a odhodlaně míří za světlem, aniž by si čistil rány. Jeho přednosti vyniknou nejlépe, když se zklidní a své počínání soustředěně promyslí.

Vášnivý a lehkomyslný

Beran je ovládán živlem ohně a jeho řídící planetou je pulsující Mars. Když něco chce, musí to mít okamžitě. Jeho prudká vášeň a nadšení pro dobrodružství jej nutí se do všeho vrhat střemhlav bez většího rozmyslu. Když propadne své lehkomyslnosti, může se příliš hnát za cílem, aniž by si dělal starosti s tím, jakou spoušť za sebou zanechává. Beran pracuje ve vlnách, musí tedy zapracovat na tom, aby nevyhasl dříve než dotáhne věci do úplného konce. 

Okouzlující a energický vůdce

Beran vás na první dojem okouzlí. Je plný elánu a jeho sebevědomí zasáhne všechny v okolí. Umí nadchnout pouhou přítomností, do jeho týmu se vždy přidá nejvíc hráčů. Dokáže zapálit druhé pro své cíle. Svou pozitivní energií totiž posiluje každého, s kým se setká. Všem dodává odvahu, aby ho následovali. Svou vůdčí roli si vyloženě užívá a pokud se mu alespoň částečně podřídíte, vlna optimismu zasáhne i vás. Při spolupráci však vyžaduje samostatné myšlení a chování, a jelikož nerad připouští cizí pravdu, je mnohdy těžké se mu zavděčit. Pokud se Beranovi podaří kromě striktních pevných bodů v životě vidět i nevýrazná, ale stejně důležitá zastavení, okliky a lesní pěšiny, může sám v sobě ovládnout svou bojovnost a ohnivou energii využít pro svou kreativitu a novou inspiraci.

Zdroj: Autor: Sundry Photography / Shutterstock

Nahání hrůzu

Dokáže být vynikajícím bavičem a společníkem, nesmíte ho však ničím omezovat. Příliš nesnese skákání do řeči, nepozornost a výstřednost druhých. Nechá se snadno vyprovokovat a to pak bývá neústupný až hrůzu nahání. 

Svou vůdčí roli si vyloženě užívá a pokud se mu alespoň částečně podřídíte, vlna optimismu zasáhne i vás.

Chyť mě, když to dokážeš

Berani bývají velmi otevření a upřímní, ale k jejich citům není snadné se přiblížit. Mají potíže s vyjadřováním svých pocitů a nemají rádi, když je někdo zkoumá a hodnotí. Ani v přátelství není jednoduché se jim přiblížit. Platí u nich prosté heslo: “Chyť mě, když to dokážeš.” Nejlépe to poznáte, vydáte-li se s Beranem na výlet, není snadné s ním držet krok, je vždy mezi prvními, a to spíš mezi těmi, kteří vyrazili mnohem dříve. Nesnáší, když je někdo brzdí, krotí jejich elán nebo se k nim chová majetnicky, to se pak nekompromisně ohradí. 

Jde přímo k věci

Přestože Beran často vnímá jen sám sebe, dokáže být k druhým velkorysý, dobromyslný a přátelský. Udělá-li si čas, druhého rád vyslechne, ale má tendence udílet vlastní rady, i když o to nikdo nestojí. Spatří-li faleš, předstírání a nespravedlnost, tne přímo do živého. Nesnese výmluvy a je přímo alergický na slovíčko “nejde”. Počítejte s tím, že jdete-li si k Beranovi pro radu, neodejdete bez toho, aniž byste si nevyslechli všechny morální rady a striktní doporučení. Beran prostě nemá rád chození kolem horké kaše.

Všechno nebo nic

Když se Beran skutečně zamiluje, což mu může pár let trvat, je velmi oddaný. Lásku bere smrtelně vážně a miluje-li skutečně, svou rodinu nikdy neopustí. Ve vztazích jsou intenzivní, upřímní a totéž vyžadují od druhého. Jsou spíš nároční, ale dokáží být velkými romantiky, budete-li k němu pravdiví a milí, vysloužíte si od něj velký respekt a věrnost na celý život. Beran totiž i v lásce zastává názor: Všechno nebo nic!