Muž ve znamení Panny: upřímný praktik a vášnivý kritik

Muž ve znamení Panny: upřímný praktik a vášnivý kritik
Panny se spoléhají nejraději na vlastní rozum. Proto vše, co se jich dotýká, projde důkladnou analýzou a kritikou. Ohromí však svou čistotou, upřímností a oddaností. Muži v Panně milují svou rodinu a pro dobrou věc jsou schopni se naprosto obětovat.

Na povrchu chladný, uvnitř citlivý

Muž ve znamení Panny je odhodlaný jít si za svým. Navenek své nadšení nedává příliš znát, vše si důkladně promýšlí, a než udělá první krok, dvakrát si ověří, jak velký a na jakou stranu. Svou váhavostí může okolí mást – jeho tvář působí neutrálním až znuděným dojmem, ale on sám přesně ví, kam míří. Podnikne všechny nezbytné kroky, aby svého cíle dosáhl. Dobře si všímá toho, co se kolem něj děje. Je výborným posluchačem a sám vše patřičně komentuje. Jeho vnitřní svět je křehký a citlivý. Všechny své prožitky analyzuje a rozpitvává, má potřebu vše škatulkovat a třídit. Bohužel to někdy přehání se sebekritikou, což ho může brzdit v jeho odhodlání být dokonalým.

Věrný jako pes

Je kritický jak k sobě, tak i k druhým. Dokáže se do lidí dobře vcítit a snadno prohlédne lidskou faleš. Vyžaduje upřímnost a sám moc nedokáže lhát. Pokud už zalže, vyčítá si to tak dlouho, až jde s pravdou ven. Ve všem hledá opravdovost – v práci i ve vztahu – nechce slevit ze svých požadavků, a tak se stává, že na vysněnou lásku čeká léta. Pokud ji však najde, a ještě lépe dokáže-li se smířit s nedokonalostmi partnerského vztahu, jeho city k partnerce budou čisté a opravdové. Muži Panny jsou naprosto věrni a věrnost také vyžadují. Nebývají chronicky žárliví, spíš věrnost očekávají stejně jako čistotu a pořádek. Nesnesou vedle sebe hloupé a umíněné ženy s laciným vystupováním. Muže ve znamení Panny oslní přemýšlivé a trpělivé ženy, které budou ochotně snášet jeho puntičkářství a posedlost dokonalostí.