Znamení, která jsou neustále unavená: Býci ho potřebují více, než je obvyklé, Střelci mají spánkový režim nepravidelný

Znamení, která jsou neustále unavená: Býci ho potřebují více, než je obvyklé, Střelci mají spánkový režim nepravidelný
Všichni víme, že dobře prospaná noc je prospěšná nejen našemu zdraví, ale i náladě. Ne všem ale noční spánek stačí na celý den a energii si musí dobíjet krátkými šlofíky během dne. Tato znamení to znají až moc dobře, protože sama bojují s neustálou únavou. Patříte mezi ně?

Ryby

Ryby spánek potřebují už jen k uklidnění svých bouřlivých a silných emocí, které jim nedají chvilku klidu. Dlouhé hodiny bdění je vyčerpávají a potřebují se co nejdříve vrátit do svého světa snů. Nuda, smutek, vztek i nadšení z nich dokáže vysát veškerou energii a inspiraci.

Přes den si tedy zdřímnou klidně několikrát, když to potřebují, a už to považují za součást své denní rutiny. Spánek dokáže vyřešit většinu jejich životních problémů, protože po probuzení k nim přistupují s větším klidem a možná už mají i nějaké rozumné řešení v hlavě. 

Býk

Spánek Býkům dodává potřebnou energii a zpravidla ho potřebují více, než je obvyklé. Pokud si dávají šlofíky během dne, mají více energie, dokážou kriticky myslet a efektivně fungovat. Jejich ideálem je si udělat na spánek čas i ve všední dny. Pokud jim to nevychází, snaží se alespoň do postele dostat co nejdříve, aby se dospali na další den. Jinak by se s nimi nedalo moc dlouho vydržet.

Není to pro ně vždy lehké, protože si potřebují udělat nějaký čas i na sebe a únava jim klidné večery většinou naruší. Vědí ale, že odpočinek z nich dělá schopnější zaměstnance a příjemnější přátele, a tak raději naslouchají svému tělu.

Střelec

Střelci jako dobrodruzi zvěrokruhu hodně cestují, a tak musí dospat všechny své probdělé noci a dlouhé cesty v nepohodlných pozicích. Občas je náročné se zase přepnout do normálního nastavení, a tak jim v tom šlofíky během dne hodně pomáhají, alespoň zpočátku.

Jejich spánkový režim je tedy často nepravidelný a přerušovaný spontánními aktivitami, kterým se Střelci oddávají. Krátká zdřímnutí jim to trochu usnadňují, ale stejně by si měli hlídat svůj noční spánek.

Rak

Raci často až moc přemýšlí a mají hlavu plnou starostí a obav. Navíc jim záleží na jejich blízkých a jejich problémy si často přivlastňují a stresují se z nich více než oni samotní. Právě proto jsou často vyčerpaní a potřebují se dospat i během dne.

Tato tendence roste také ve chvíli, kdy se stávají rodiči. Potřebují si totiž od nepřetržité péče o děti odpočinout, nejlépe ve stejnou chvíli, když spí jejich ratolesti.

Jejich problémem je také to, že v noci často nemohou spát, protože si v hlavě vytváří všemožné scénáře a strachují se z věcí, které se nakonec vyřeší samy. Proto jsou pro ně denní šlofíky nutnou záležitostí.

Zdroje článku: