Patříte mezi znamení, která milují přírodu? Tato čtyři jsou s ní propojena a venkovní aktivity jim dodávají klid

Patříte mezi znamení, která milují přírodu? Tato čtyři jsou s ní propojena a venkovní aktivity jim dodávají klid
Jste spíše městští či přírodní lidé? Překvapivě to do značné míry může ovlivňovat i vaše znamení. Někdo má totiž s přírodou přirozené pouto, které ho k ní neustále táhne. Tato 4 znamení do přírody utíkají před svými problémy, ale také ji umí ocenit a mají k ní značný respekt. Kdo mezi ně patří?

Střelec

Střelci k životu potřebují dobrodružství. To si umí sice najít i ve městě, kde se alespoň mohou setkávat s lidmi, mimo civilizaci je to však úplně jiný zážitek. Rádi se dostávají i do extrémních situací, takže pobyt v divočině je pro ně perfektní výzva, která nasytí jejich touhu po poznání a dobrodružství.

Většina Střelců sní o tom, že jednoho dne všeho nechají a vydají se na dlouhou výpravu, kde budou řadu měsíců putovat po horách, lesích a nádherných místech světa, která zůstala nedotčena člověkem. Chtějí totiž zkoušet nové věci, otestovat čeho jsou schopní a objevovat svět i sami sebe. A to se jim nemůže splnit jinde než v přírodě, která umí být krásná, ale i nelítostná a která nabízí nezapomenutelné pohledy i zážitky. 

Býk

Býk je pevným zemským znamením, které je s přírodou od narození silně spjato. Příroda je pro ně něco nenahraditelného a přirozeného, a tak se k ní snaží vracet pomocí četných výletů a procházek, ale také tím, že podporují firmy prodávající přírodní produkty a přispívají organizacím bojujícím za zlepšení životního prostředí nebo za práva zvířat.

Výlety do přírody jim dodávají energii, potřebnou jistotu a sebevědomí. Býci soucítí se zvířaty a vnímají rostliny a vše, co v přírodě žije. Proto je příroda tolik fascinuje a když se potřebují uklidnit od všech svých problémů, nemohou udělat lépe, než si na chvíli sednout do lesa nebo na pláž.

Zároveň ale mohou být i rozpolcení. Stejně jako přírodní lidé, to jsou totiž velcí požitkáři a gurmáni. Přestože si užívají přírodu, potřebují tedy i luxus města. Je pro ně proto nejlepší udržovat mezi těmito hodnotami balanc a žít někde na vesnici nebo na kraji města, odkud se snadno dostanou do přírody, ale mají také své pohodlí.

Tak mohou být stále ve styku se zelení, ale užívat si i výhod moderního komfortního života.

Zdroj: Marjan Apostolovic/ Shutterstock

Vodnář

Vodnáři jsou originální a kreativní. Příroda jim je proto inspirací a nepřestává je překvapovat. Kvůli jejich samotářské povaze se do přírody rádi vydávají i sami a snaží se tak hledat svobodu a nespoutanost, kterou by ve městě hledali jen stěží.

Procházky a výlety o samotě jsou pro ně kvalitně stráveným časem, ve kterém se konečně nemusí řídit ostatními, ale mohou dělat jen to, co sami chtějí. Projdou si tak v klidu své myšlenky a pročistí si hlavu tak, jak by to jinde než venku nedokázali.

Stejně jako Býci se snaží také pomáhat životnímu prostředí a zajímají se, odkud pochází to, co kupují. Hledají kreativní řešení k tomu, aby jejich domácnost byla co nejekologičtější a experimentují také v kuchyni s různými přírodními produkty a neobvyklými přísadami.

Ryby 

Zasněné Ryby se ve městě po dlouhé době začnou dusit. Jsou totiž zavřené jen ve svých vlastních myšlenkách a nemohou je vypustit ven. V přírodě je to pro ně jiné, nechávají tam své fantazii volný průběh a konečně mají místo k přemýšlení i snění. Jsou nejvíce duševně založené ze všech znamení a v přírodě se svou duší mohou v klidu propojit. 

Uprostřed lesa proto vydrží hodiny jen plnými doušky vdechovat čerstvý vzduch a vychutnávat si nádherné pohledy i harmonickou a klidnou atmosféru. Rády v přírodě také cvičí nebo meditují, protože tím nalézají svůj vnitřní klid. Po takovém klidném posezení zase nějakou dobu vydrží ve svém městském bytě. Procházky v přírodě ale potřebují pravidelně, jinak ze všech svých myšlenek a problémů zešílí.