Znamení, která na veřejnosti brečet neuvidíte. Skrýváte své emoce před ostatními i vy?

Znamení, která na veřejnosti brečet neuvidíte. Skrýváte své emoce před ostatními i vy?
Každý z nás se svými emocemi pracuje jinak. Navíc je pociťujeme naprosto odlišně. Zatímco Ryby své pocity neumí příliš ovládat a propuknou v pláč, kdykoli se jim stane něco špatného, tato 4 znamení většinou dělají, že se nic neděje, a dovolí si se vybrečet až o samotě. Je mezi nimi i to vaše?

Panna

Panny sice své emoce vnímají poměrně intenzivně, ale umí s nimi dobře pracovat. Jsou totiž hodně zaměřené na detaily a silně vnímají i ty nejhloupější maličkosti. Také mají tendenci brát si vše osobně a vidí negativitu i tam, kde vůbec není. Své emoce ale umí rychle skrýt a dělají, že se nic nestalo.

Většinou si tedy ani nikdo nevšimne, že se cítí špatně. Panny to totiž schovají dříve, než by někdo mohl vůbec pojmout podezření. Chtějí totiž vypadat perfektně a emoce by jim jejich bezchybné vystupování mohly překazit. Kvůli tomu ale působí spíše chladně a odtažitě. Všichni přece vnímáme emoce a není nic špatného na tom je vyjadřovat.

Ze špatné situace si většinou snaží vzít ponaučení a ani o samotě se proto moc dlouho v negativních emocích netopí.

Kozoroh

Kozorozi jsou především zaměření na své pracovní cíle. Nemají proto ani čas věnovat pozornost svým emocím. Samozřejmě emoce pociťují, ale jejich vyjadřování jim připadá jako ztráta času. To raději budou dělat něco produktivního.

Také chtějí, aby je druzí měli rádi a záleží jim na jejich názorech. Bojí se tedy, že by se svými emocemi mohli ztrapnit a klesnout tak v očích někoho, kdo je pro ně důležitý. Podobně jako Panny se snaží o perfekcionismus a nemají rádi kritiku. Aby se tedy ubránili riskantním situacím, raději vystupují profesionálně a své emoce si nechávají jen pro sebe.

Ani o samotě jim však moc pozornosti nevěnují, protože si říkají, že mají lepší věci na práci. Není divu, že větší nálož stresu je poté může úplně položit, když s emocemi nejsou zvyklí pracovat.

Blíženci

Do komunikativních Blíženců byste to pravděpodobně neřekli, ale ohledně svých emocí jsou velice odtažití. Nechtějí totiž, aby jim emoce stáli v cestě. Své vztahy chtějí udržovat a emotivní chování by s nimi jen zamíchalo.

Hodně věcí si berou osobně, ale většinou se o tom ani nezmíní. Navíc neumí být naštvaní dlouho, jsou mistři v odpouštění a zapomínání starých křivd. Nikdy vám proto nebudou dlouho nic zazlívat a raději to v sobě uhasí.

O svých emocích mluví jedině sarkasticky a ve vtipech. Bojí se totiž, že by někdo jejich zranitelnosti mohl zneužívat. Také se bojí odmítnutí, a tak se raději bezpečně skrývají za veselou maskou a své skutečné pocity nedají najevo.

manželské hádky zdroj: Kathy Hutchinson / Shutterstock

Vodnář

Vodnáři si kolem sebe staví pomyslnou zeď, protože se bojí, že by je někdo mohl zranit, kdyby ukázali svou citlivou stránku. Trvá jim dlouho, než se někomu skutečně otevřou a nebojí se mu předvést i své nedostatky. Ke svým nejbližším díky tomu mají speciální vztah, ale na ostatní mohou působit chladně a vzdáleně.

Nejsou příliš empatičtí a do problémů druhých se většinou nechtějí plést. Své vlastní emoce se snaží řešit rozumem a dívat se na ně z různých pohledů.

I když se cítí nejhůř, pravděpodobně je neuvidíte brečet a už vůbec ne mluvit o tom, čím si prochází. Své emoce v sobě proto většinou dusí, dokud samy neodejdou.

Zdroje článku: