Jaká znamení se nehodí pro dlouhodobý vztah?

Jaká znamení se nehodí pro dlouhodobý vztah?
Mezi jednotlivými znameními zvěrokruhu najdeme několik znamení, která příliš neholdují dlouhodobým vztahům, a většinou tak na ně není v rámci zodpovědnosti vůči partnerovi spolehnutí.

Vodnář 20. 1. – 18. 2.

Vodnář často skrývá své emoce. Jsou to skeptici a nechtějí, aby někdo doopravdy poznal jejich pravou osobnost. Velmi je odrazuje situace, kdy se k nim partner začne chovat jako k někomu speciálnímu. Jestliže se ve vztahu začnou cítit svázáni a dušeni, berou nohy na ramena a okamžitě ze vztahu odejdou.

Vodnáři se často více zajímají o společnost obecně než o mezilidské vztahy. Horliví humanitáři jsou nadšení pro rovnost a spravedlnost. Nevýhodou je, že mnoho Vodnářů nakonec nasměruje veškerou svou energii na to, aby byl svět lepším místem, a přitom zanedbávají své vztahy.

Beran 21. 3. – 19. 4.

Beran většinou jedná v situacích velice impulzivně. Pro Berana je velmi složité zůstat v dlouhodobém vztahu a hledat kompromisy. Proč tomu tak je? Prahnou po dobrodružství, chtějí zažívat stále něco nového a raději budou prožívat eskapády a podstupovat riziko, než zažívat nudu s jedním partnerem. Berani mají téměř batolecí přístup k životu. Jsou poháněni svou vášní a zatímco jejich ohnivá povaha podporuje jejich charakteristickou statečnost, mívají strašlivé záchvaty vzteku.

Berani prahnou po dobrodružství, Zdroj: Dudarev Mikhail/ Shutterstock

Býk 20. 4. – 20. 5.

Býk je velice tvrdohlavý, zapšklý a na svého partnera je velice náročný. Jakmile se zabejčí, nikdo s ním nehne. Uzavře se sám do sebe, trvá na svém názoru a nemá zájem vyslechnout názor partnera. Pro vztah je tato vlastnost velmi toxická. Pokud chce být Býk schopen fungovat ve vztahu, musí se naučit naslouchat a tolerovat názory druhých. Musí si uvědomit, že nejde jen o něj. Býci si musí pamatovat, že život není vždy černobílý. Životní situace se mění a v každém zdravém vztahu pomáhá jistá míra flexibility partnerům zůstat v přítomnosti.

Blíženci 21. 5. – 20. 6.

Blíženci neumí zůstat v dlouhodobém vztahu dlouho. Starají se jen sami o sebe, což začne partnera trápit a odpuzovat. Zapomínají svému partnerovi naslouchat a nezajímají se o jeho názor. Pocity svého partnera často nechápou a nechtějí se jimi zaobírat. Vždy jsou svému partnerovi nadřazení, což často vede k velmi dramatickým rozchodům. Dlouhodobé vztahy vyžadují odhodlání, tvrdou práci a spoustu pozornosti, což pro Blížence není vždy možné druhému poskytnout.

Panna 23. 8. – 22. 9.

Panna se ve svém životě potýká s mnoha problémy. Velmi těžce udržuje dobré vztahy s druhými lidmi. Nechce, aby ji druzí zradili a zranili, proto zůstává vůči svému partnerovi dlouhou dobu uzavřená. Často se stává, že raději zůstane sama, než aby si léčila zlomené srdce. Chce, aby věci byly dokonalé, a když nejsou, může být Panna posedlá opravováním.

Štír 23. 10. – 21. 11.

Štír velmi složitě bojuje s důvěrou vůči druhým lidem. Velmi často přemýšlí o tom, zda jej jeho partner zradí, a to i v tom případě, kdy mu partner svou věrnost a náklonnost neustále dokazuje. Tyto negativní a jedovaté impulsy, které vztahu často dodává, nakonec daný vztah zničí. Tato intenzivní vodní znamení si cení svého emocionálního soukromí a není pro ně snadné pustit někoho do svého srdce. 

Střelec 22. 11. – 21. 12.

Střelec je velice svobodomyslný a po dobrodružství toužící člověk. Nerad stagnuje na jednom místě, kde by se zcela jistě nudil. Miluje cestování, poznávání všeho nového, kdy nové možnosti a příležitosti doslova hltá a nemůže se jich nabažit. Představa, že by měl zůstat na jednom místě a zůstat oddán jedné osobě, je pro něj velice komplikovaná a děsí se jí. Střelci nedělají kompromisy, pokud jde o jejich touhu po toulkách, takže očekávají, že jejich milenci budou jejich ochotnými kopiloty.