Co vás iracionálně děsí podle vašeho horoskopu?

Co vás iracionálně děsí podle vašeho horoskopu?
Na světě existuje jen mizivé procento lidí, kteří nemají z ničeho strach. Panická hrůza patří k těm nejhorším strachům, které můžete prožít. Věděli jste ale, že vaše fobie může být zapříčiněna znamením, v němž jste se narodili? Je to tak a zde se můžete dočíst, k jaké fobii vás předurčily hvězdy.

Beran (21. března – 19. dubna)

Jednáte tak, abyste byli pokud možno co nejlepší, a vaší fobií je atelofobie – chorobný strach, že něco neděláte dobře nebo nejste tak dobří, jak byste od sebe požadovali.

Býk (20. dubna – 20. května)

Máte zavedený režim, který nesmí nic narušit. Děláte věci podle vlastního volného tempa. Váš iracionální strach je metateziofobie, což je strach ze změn.

Blíženci (21. května – 21. června)

Eremofobie je strach, který u vás může snadno propuknout. Jedná se o panickou hrůzu z osamělosti. Rádi jste mezi lidmi a přílišné osamocení ve vás může vyvolat tento strach.

Eremofobie - strach z osamělosti, Zdroj: Vectorium/ Shutterstock

Rak (22. června – 22. července)

Váš domov si hýčkáte, poněvadž zde se cítíte nejvíce v bezpečí. Proto u vás může vypuknout agorafobie, což je strach z otevřených prostor – postižený se mimo svůj domov necítí bezpečně.

Lev (23. července – 22. srpna)

Váš strach je zelofobie, strach ze žárlivosti. Je to váš osobní paradox, poněvadž vy sami jste majetničtí a žárlivost u vás může propuknout prakticky kdykoliv, když si myslíte, že něco není ve vztahu v pořádku.

Panna (23. srpna – 22. září)

U vás doma musí být všechno řádně uklizené, a proto se u vás může objevit ataxofobie, což je nepřirozený strach z nepořádku, což se může projevit hledáním smítek prachu na zemi.

Váhy (23. září – 23. října)

Neustále se bojíte, že se rozhodnete špatně a vaše rozhodnutí někomu zkazí život, a proto váš panický strach je decidofobie, což je strach z vytváření rozhodnutí.

Štír (24. října – 21. listopadu)

U vašeho znamení se poměrně často objevuje mykofobie, což je strach z hub všeho druhu. Vzniká především tím, že člověk sní jídlo z hub, kde byla omylem přimíchána i jedovatá houba. Ovšem u vás může vzniknout kvůli vaší nedůvěře ke všemu ve vašem okolí.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Užíváte si svobodu plnými doušky. Pokud jste drženi na jednom místě, nejste to vy. Není proto divu, že máte největší strach z uzavřených prostor, jinak řečeno klaustrofobii.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Coulrofobie, strach z klaunů, je fobie, která se nejvíce vyskytuje u vašeho znamení zvěrokruhu, zřejmě proto, že myslíte prakticky a klauni vás spíše děsí než baví.

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Vy musíte mít vždy něco extra, a jinak tomu není u fobie, která vás může postihnout. Jmenuje se arachibutyrofobie a jedná se o strach z arašídového másla přilepeného na patře vaší dutiny ústní. Ne, neděláme si legraci, fobie je sice vzácná, ale nejčastěji se vyskytuje u Vodnářů.

Ryby (19. února – 20. března)

Panický strach, který vás může postihnout, je geniofobie, což je chorobný strach z brad. Nejspíše proto, že se bojíte špatných zpráv a pohyb brady značí mluvení.

Zdroj článku: