Co můžete udělat pro zlepšení zdraví?

Co můžete udělat pro zlepšení zdraví?
Snad každý člověk na světě chce být zdravý. Přejeme si to všichni, ale občas zapomínáme, že o své zdraví musíme taky pečovat. Pojďme se podívat, co pro své zdraví můžete právě teď udělat. 

Beran    

Mnohdy trpíte zhoršenou imunitou. Potíže by vám mohl způsobit také žaludek a střeva. Zásadní pro vás v tomto období je tedy strava. Zaměřte se na dostatek vitamínů a vlákniny a vyhněte se prozatím tučným těžkým jídlům a alkoholu.  

Býk    

Již delší dobu vás trápí zhoršená imunita, kterou provází častá nachlazení. Brzy přijde zlepšení. Podpořte ho ale také dostatkem vitamínů, spánku a pobytu na čerstvém vzduchu. Zařaďte do jídelníčku potraviny na zlepšení imunity.  

Blíženec    

Potrápit by vás velmi mohl žlučník. Soustřeďte se na své stravovací návyky. Snažte se jíst pravidelně a méně tučná jídla. A hlavně se naučte jíst v klidu. Udělejte si na jídlo klid a vychutnávejte si každé sousto.  

Rak    

Dejte si pozor na potíže s dýchacími cestami. Nepříjemně by vás mohl překvapit zánět průdušek, nebo dokonce zápal plic. Pokud kouříte, rozhodně přestaňte anebo alespoň kouření omezte. Raději běžte do přírody a užívejte si čerstvý vzduch.  

Lev    

Velmi vás mohou potrápit psychosomatické problémy. Stres na vás působí velmi silně a celkově může zhoršit vás zdravotní stav. Dejte si pozor na vyčerpání. Potrápit by vás mohl také syndrom vyhoření. Zpomalte 

Panna    

Potrápit by vás mohla alergie a celkově problémy s imunitním systémem. Pro jistotu navštivte alergologa a zásobte se léky na alergii. Co se týče imunity, snažte se dostatečně odpočívat a jíst dostatek čerstvé zeleniny a ovoce.  

Váhy    

V této době je pro vás velmi důležité pečovat o své srdíčko. Dejte si pozor na vysoký cholesterol a vysoký krevní tlak. Snažte se co nejméně stresovat a naučte se zpracovávat své emoce. Zdravý životní styl a odpočinek by pro vás měl být naprostý základ.  

Štír    

Pokud se chcete vyhnout zdravotním komplikacím, nezanedbávejte prevenci a pokyny lékařů. Pokud vám není dobře, je potřeba odhalit příčiny vašich problémů hned. Po tomto odhalení poslouchejte rady lékařů a berte poctivě léky.  

Střelec    

Naučte se odpočívat. Najděte si informace o zásadách kvalitního spánku a nezapomínejte také na kvalitní odpočinek během dne. Důležité je dopřát odpočinek nejen svému fyzickému tělu, ale musíte dát dostatek odpočinku také hlavě a duši.  

Kozoroh    

Buďte opatrní na svůj pohybový aparát. Velmi zatížená by mohla být především páteř. Kromě opatrnosti při sportu je na místě také kvalitní protažení. Vyzkoušejte například jógu, která je pro záda jako stvořená. Pomoci vám může také fyzioterapeut.  

Vodnář    

Potrápit vás může psychika. Neumíte odpočívat a necháváte na sebe velmi působit stres. Psychika vám může zhoršit také fyzické zdraví. Může se jednat o zvýšený krevní tlak, bušení srdce nebo potíže s trávící soustavou. Naučte se pracovat s emocemi a stresem.  

Ryby    

Dejte si pozor především na játra. V létě vás můžou játra velmi potrápit. Omezte přísun alkoholu a těžkých kořeněných jídel. Právě letní grilovačky by vám totiž mohly dát vážně zabrat.  

Zdroj článku:
  • Autorský text