Usmívej se. Dneska je tvůj další krásný den – udělej si ho takový

Usmívej se. Dneska je tvůj další krásný den –  udělej si ho takový
Usmívej se, čteš a slyšíš snad každý den. Kdyby to ale bylo tak jednoduché! Život ti klade pod nohy samé překážky, a i když zrovna neřešíš nic závažného, chce se ti často spíš křičet než usmívat. Když se nad tím ovšem zamyslíš, důvod k úsměvu se vždycky najde. Každý nový den je příležitost zažít něco nového, zkusit dosud nepoznané, přiblížit se ke splnění svých snů. 

Dneska je tvůj další krásný den 

Krásný den si každý představí trochu jinak. Někdo se vidí na výletě s rodinou, jiný na túře v přáteli, někdo by chtěl zůstat sám doma a číst si. Jisté je, že by nikdo nemyslel na práci, ta ke krásnému dni přece nepatří. Nemluvě o dnech, kdy máš nepříjemnou poradu, jdeš na vyšetření k lékaři, nedaří se ti, je ti zle nebo se dokonce stane nějaké neštěstí. 

Zkusme to trochu optimističtěji. Ne každý den se podaří, ale na většině z nich lze najít aspoň něco pěkného. Pokud ti nezemře někdo blízký nebo nedojde na něco podobně tragického, vždycky se dá najít aspoň něco, z čeho se můžeš radovat. I kdyby to měla být jen drobnost. Stačí se zaměřit na detaily a hledat pěkné věci. Před prací si pořádně vychutnej snídani, při náročném úklidu se raduj z toho, že budeš mít krásný čistý byt. 

Usmívej se, hned se budeš cítit lépe 

Úsměv je projev kladné emoce. Věděl jsi, že to funguje i obráceně? Jakmile se usměješ, hned ti bude trochu lépe! Usmívej se, kdykoli si vzpomeneš. Obdař úsměvem všechny lidi, se kterými se potkáš. Zvedneš tak náladu i ostatním, čímž se účinek znásobí. Spontánní úsměv se nikdy nesnaž skrývat. Svět by měl být milé místo k životu!

Ať jsi, kdo jsi, vždy se řiď heslem: Usmívej se
Ať jsi, kdo jsi, vždy se řiď heslem: Usmívej se | Zdroj: ShotPrime Studio / Shutterstock

Den je takový, jaký si ho uděláš 

Nepříjemným situacím se bohužel vyhnout nemůžeš, ale můžeš ovlivnit to, jak je budeš vnímat. Neber je jako překážky, nýbrž spíše jako výzvy, které tě obohatí o nové zkušenosti. Než se naučíš brát věci pozitivně, bude to chtít trochu tréninku. Výsledek ovšem bude stát za to. Díky novému přístupu k životu se ti bude dařit lépe než předtím. Všechno bude najednou krásnější! 

Ať jsi, kdo jsi, vždy se řiď heslem: Usmívej se. Dneska je tvůj další krásný den –  udělej si ho takový. 

Zdroj článku:
  • Autorský text