Tipy našich babiček: Výroba domácího čisticího prostředku není žádná věda

Tipy našich babiček: Výroba domácího čisticího prostředku není žádná věda
Uklízet doma se musí. Čisticí prostředky si můžeme koupit v obchodě. Pokud však nechceme náš byt hltit chemikáliemi, můžeme se obrátit na babskou radu. V tomto článku si představíme babské rady čisticí ubrus od skvrn, jak se chovat při ucpaném odpadu a jeden návod, jak si vyrobit vlastní čistící prostředek.

Ubrusy znečištěné žlutými skvrnami

Ať už jde o sváteční večeři či jinou příležitostnou událost, ubrus hraje důležitou roli při vytváření dojmu příležitosti. Doplní jakékoli stříbro a dodá vašemu stolu styl. Ale postupem času je pravděpodobné, že se začnou objevovat žluté skvrny. Abyste snadno obnovili své zašpiněné ubrusy, babička navrhuje, abyste je vhodili do horké vody a přidali čtyři sáčky černého čaje. Necháme pár minut odležet a vyjmeme ze směsi. Nechte zaschnout, poté vyperte ve studené vodě a voila, zbrusu nové povlečení.

Ubrusy dejte do horké vody se čtyřmi sáčky černého čaje. | Zdroj: Piece of Cake / Shutterstock

Ucpaný odpad

Sáček jedlé sody nasypte do sifonu a přilijte hrnek octa. Po 15 minutách pozvolna zalijte vroucí vodou. Celý postup opakujte. Také můžete vyzkoušet sůl. Vše, co musíte udělat, je sůl nasypat do odtoku, nechat hodinu působit a prolít horkou vodou.

Úklid pomocí vlastních produktů

Výroba voňavého víceúčelového čistícího prostředku

Co budete potřebovat:

  • Jeden díl bílého octa
  • Jeden díl vody
  • Citronovou kůru
  • Snítky rozmarýnu

Smíchejte výše uvedené ingredience, nalijte do lahvičky s rozprašovačem, protřepejte a před použitím nechte týden vyluhovat. Po dokončení můžete použít domácí univerzální čistič k odstranění skvrn, čištění odpadkových košů, setření šmouh ze stěn a mnoho dalšího. Kromě svěží vůně může citronová kůra pomoci zvýšit čisticí sílu. Pozor: Na žulu nepoužívejte kyselé čističe, protože by kámen rozleptaly.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.chasingfoxes.com