Tipy našich babiček: Domácí repelent proti molům a jak vyčistit skvrny na rukou pomocí rajčat

Tipy našich babiček: Domácí repelent proti molům a jak vyčistit skvrny na rukou pomocí rajčat
Věděli jste, že rajčata nemusíte používat pouze na jídlo či do pokrmů, ale můžete si s nimi pomoci i jinak? A tušíte, jak vyrobit repelent proti molům pro vaše oblečení? A co dělat, když se vám v sobě zaseknou dvě skleničky a vy je nechcete mít rozbité? Na to všechno se podíváme v tomto článku.

Rajčata – jak se pomocí rajčatové šťávy zbavit nepříjemného zápachu a skvrn na rukou

Všichni to známe a nikomu z nás to není příjemné. Manipulace s určitými potravinami může zanechat na rukou skvrny nebo zápach. Odstraňte skvrny a pachy třením rajčatové šťávy nebo omáčky na rukou! Pro stejný účinek si také můžete ruce potřít kuchyňskou solí.

Repelent proti molům – jak zabránit motýlkům toužících po oblečení v hostině

Pokud vaše nejlepší pleteniny trpí dírami od molů, udělejte to jako babička a vytvořte si vlastní repelent, který vaše oblečení zaručeně proti molům ochrání. Jednoduše vložte sušené bobkové listy nebo levanduli do malého látkového sáčku a zavěste je do šatníku nebo do šuplíků, abyste udrželi zvířátka na uzdě. Můžete také použít rozmarýn nebo tymián, pokud dáváte přednost těmto vůním. 

Vytvořte si vlastní repelent, Zdroj: LiliGraphie / Shutterstock

Rozbití zaseklých sklenic naskládaných na sobě – jak mu zamezit

Stohovací sklenice jsou perfektní pro úsporu místa, nicméně při zaseknutí může hrozit rozbití. Nejjednodušší způsob, jak to vyřešit ze staré školy, je naplnit horní sklenici ledově studenou vodou a ponořit spodní sklenici do teplé vody. Při mírném šťouchnutí by se měly snadno oddělit. 

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.onegoodthingbyjillee.com