Pletení a háčkování už není jen pro babičky. Moderní koníček, který může zkusit každý

Pletení a háčkování už není jen pro babičky. Moderní koníček, který může zkusit každý
Mohli byste si myslet, že pletení a háčkování je už dávno minulostí nebo jen zábavou pro babičky. Opak je ale pravdou, tento koníček je na vzestupu a především ručně vyrobené oblečení se stalo moderním trendem.

Proč by ale někdo strávil hodiny práce, aby si vytvořil oblečení, které si může jednoduše koupit v obchodě? Právě protože je tak lehké oblečení sehnat, každý chce radši něco originálního. Ruční práce a kreativita je čím dál oblíbenější a to i v oblékání. Upletení nebo uháčkování vlastního svetru má totiž přece jenom něco do sebe. A nemusíte zůstat jenom u svetrů nebo ponožek.

Jak začít?

Začátek je opravdu jednoduchý. Stačí vám jen háček nebo pletací jehlice a vhodná příze, všechny návody už můžete najít zdarma na internetu nebo si koupit knížku s návody pro začátečníky, těch v knihkupectvích najdete také mnoho. Ať už jste začátečník nebo pokročilý, můžete na internetu lehce najít návod, který bude vhodný přímo pro vás. Nebo si nechte poradit od babiček nebo kamarádek. Zkrátka se nebojte a pusťte se do toho!

Co si můžete vytvořit?

V kreativitě se meze nekladou! Rozhodně ale nemusíte zůstat jen u svetrů, moderní jsou i šaty, letní tílka a topy nebo cardigany. Můžete vytvořit cokoliv chcete a bude to váš originál. Rozhodně se ale nebojte, že to nebude dost moderní. Vytvořit můžete i moderní střihy, prostě všechno, co se vám líbí. Navíc spousty značek ve svých nových kolekcích představily samé háčkované kousky.

Pletení a háčkování se tedy rychle vrací do módy. Můžete si tento kreativní koníček vyzkoušet a určitě vás potěší, až vytvoříte svůj první kousek.