Tipy na novoroční oběd. Čočka je symbolem peněz, jablka vás do Nového roka nabijí energií

Tipy na novoroční oběd. Čočka je symbolem peněz, jablka vás do Nového roka nabijí energií
Co na Nový rok naservírovat svým nejbližším, abyste jim do Nového roka zajistili peníze, lásku a štěstí? I když ne všichni lidé slaví konec roku, připravili jsme si pro Vás pár tipů na chutná a rychlá jídla, která Vám i Vaší rodině přinesou štěstí, zdraví, peníze nebo třeba i sexuální výkonnost.

Co pro mlsné jazýčky na Nový rok? 

Jednoduché dobroty pro milovníky masa

Například takové hezky propečené selátko by končícím podnikatelům mělo dopřát klidné ukončení jejich podnikatelských aktivit. Jako příloha k této dobrotě by rozhodně neměla chybět čočka – ta nám má zajistit, abychom nebyli chudší než v předešlém roce.

Dále, v okruhu masových pochutin, jsou též velmi důležitá vepřová ouška, nebo rypáček. Dle pověr by nám ouška měla dát pevnější zdraví a rypáček úspěchy v manželském, či partnerském životě.

V novoročních menu též můžeme často spatřit uzenou polévku s kroupami. Kroupy, stejně jako čočka, má symbolizovat peníze, které by se nás po vychutnání téhle ryze české pochutiny měly celý následující rok držet.

Od vepřového k hovězímu, za to ale štiplavějšímu

Třeba u takového hovězího soleného jazyka se již po generace říká, že by Vám mělo dodat dostatek energie do Vašeho sexuálního života. V případě chuti je tento pokrm možné podávat též s pikantní omáčkou.

Hovězí jazyk,  Zdroj: Tema_Kud / Shutterstock

Všichni určitě známe pověru s čočkou. Víte ale, na kolik způsobů ji lze připravit?

Červená, černá, zelená. Loupaná, celá nebo půlená – toto ještě ani zdaleka nejsou všechny druhy a způsoby přípravy čočky. Ať už Vám chutná na jakýkoliv způsob, již od pradávna byla čočka, stejně jako dříve zmiňované kroupy, symbolem peněz.

Určitě už dávno znáte klasickou čočku „na kyselo“ s vejcem, párkem či uzeným masem. Víte ale, že se dá čočka připravit jako polévka v indickém stylu? V poslední době se mezi české domácnosti šíří i čočkový salát se zeleninou, který též, jako ostatní novoroční pokrmy, není moc těžký na přípravu a snadno zasytí kdejaký mlsný žaludek.

Trocha něčeho zdravého též neuškodí, ba naopak

Jablka. Červená, zelená, letní či podzimní – všechna Vás do Nového roka nabijí energií

Potřebujete po náročných Vánočních svátcích plných přejídání nabrat zpět nějakou energii? Tu by Vám do Nového roka měla zajistit jablka. Ať už ta, na která jsme zvyklí, tak i ta granátová, jejichž zrnka by nám měla zaručit nezlomné zdraví a plodnost. Ta klasická, červená, by nás do Nového roka měla naplnit odvahou a taktéž pořádně pevným zdravím.

Myslíte si, že Vaše strávníky potěší i něco sladkého?

Máme pár tipů i pro Vás!

Novoroční dort a jablečná žemlovka

Pokud Vám z vánoční snídaně zbyla vánočka, rozhodně ji nevyhazujte! Nejen, že je to ohromná škoda, ale taktéž se z ní dá vykouzlit veliká dobrota, která jak Vám, tak i Vašim nejbližším do Nového roka zaručí sílu, odvahu a zdraví. Není to opravdu nic těžkého. Jednoduše, místo rohlíků či housek jablíčka prokládejte vánočkou.

Vaše strávníky potěší i něco sladkého, Zdroj: Kolpakova Svetlana / Shutterstock

Na co byste si ale měli dát pozor? Jaké pokrmy svým nejbližším rozhodně nepodávat?

Ještě na chvilku zůstaneme u sladkého. Pokud rádi pečete koláče či dorty, klaďte veliký důraz na fakt, aby Váš koláč či dortík nebyl kulatý. Tyto dvě pochutiny by Vám měly pomoct vyhnout se chudobě, hladu a přinést štěstí. Pokud by ale jejich okraje byly kulaté, pověry tvrdí, že se peníze ani štěstí nebudou mít čeho chytit – proto si dávejte pozor, aby Vaše koláče a dortíky měly veliké, rozhodně nekulaté, dozlatova opečené okraje.

 

Zdroje: