Z herečky Ellen Page je muž Elliot. Poprvé se ukázal po operaci

Z herečky Ellen Page je muž Elliot. Poprvé se ukázal po operaci
Hledali jste v poslední době hvězdu X-Mena nebo Umbrella Academy, ale našli jste pouze herce Elliota Page? Herečka se v nedávné době vyoutovala jako transgender!

LGBT ikona 

Když se Ellen Page (hovořme prozatím v ženském rodě – tak, jak tehdy bylo veřejně známo) poprvé na veřejnosti otevřela ohledně své sexuální orientace, byla již ostřílenou herečkou. Již ve svých dvaceti letech si vysloužila nominace ceny Oscar a Zlatý Glóbus za nejlepší ženský herecký výkon ve filmu Juno (2007). Proslavila se také díky roli Kitty ve filmu X-Men: Poslední vzdor (2006) a navazujícím X-Men: Budoucí minulost (2014). Mohli jsme ji zahlédnout také ve filmu Počátek (2010) s Leondardem DiCapriem

Zdroj: Autor: Kathy Hutchins / Shutterstock

Psal se rok 2014 a tedy šestadvacetiletá Ellen vystoupila na konferenci s tématikou LGBT mládeže, organizovanou jednou z lidskoprávních organizací v Las Vegas. Ve svém emotivním projevu hovořila o tom, jak filmový průmysl stanovuje přísné standarty, kterým sama nedobrovolně podléhá. Zároveň vyjádřila podporu LGBT mládeži a sama odhalila pravdu o své homosexuální orientace. Její emocionální projev obletěl internet. 

Ellen Page, 2014 

Jsem unavená skrýváním se a lhaním skrze promlčování. Roky jsem trpěla, protože jsem se bála otevřít. Moje duše trpěla, moje psychické zdraví trpělo a moje vztahy trpěly. Dnes tu s vámi všemi stojím na druhé straně veškeré té bolesti. 

V roce 2018 si vzala hereckou kolegyni Emmu Porter, krátce po svém veřejném coming outu se ale rozvedli. 

„Ptal jsem se mamky, jestli bych jednou mohl být kluk“

Označuje to jako triumf, když se v devíti letech mohl ostříhat vlasy. Nyní už o něm hovoříme v mužském rodě, protože v prosinci roku 2020 na svém instagramovém profilu sdělil, že je transgender. V příspěvku, který nyní čítá přes tři a půl milionu likeů, také podpořil další členy transgender komunity. 

Ahoj přátelé, chci s vámi sdílet, že jsem trans, užívám oslovení he/they a moje jméno je Elliot. Jsem šťastný, že tohle mohu psát. Že tu jsem. Že jsem ve svém životě došel až sem. 

Od tohoto vyjádření uplynulo půl roku, Elliot mezitím stihl hostovat v pořadu Oprah, svěřit se s jeho cestou k odhalení pravdě o sobě samém a také konečně absolvoval operaci prsou. Sám říká, že se poprvé cítí propojen se svým tělem a nyní dokonce sdílel první fotografii v plavkách. 

Zdroje: