Jak nastartovat pozitivní myšlení

Jak nastartovat pozitivní myšlení
V poslední době je kladen poměrně velký důraz na sílu pozitivního myšlení. Je to celkem pochopitelné. Kdo je optimisticky naladěný, tomu jde všechno lépe od ruky a také na své okolí působí příjemněji. Jak se naladit, aby u vás pozitivní myšlení převážilo?

Minulost nechte za dveřmi

Není to právě jednoduché myslet pozitivně, když se vám v životě nic nedaří. Na co sáhnete, to pokazíte. Vaše vztahy za moc nestojí a o zaměstnání raději ani nemluvit. Pokud stále přemítáte nad minulostí a nimráte se v tom, co se vám kdy nepovedlo, negativní emoce samozřejmě u vás převáží. Toto není správná cesta, kterou byste měli jít. Minulost nechte za sebou, zavřete za ní dveře a soustřeďte se na přítomnost. Dokonce ani nepřemýšlejte nad budoucností. Důležité je tady a teď.

Hodně se chvalte

Říká se, že pomocnou ruku najdete na konci svého ramene. Má to něco do sebe. Je nejlépe se spoléhat sám na sebe, ale přitom nezapomínat na své přátele a udržovat s nimi pozitivní sociální kontakty. Když se vám něco podaří, pochvalte se. Nemusíte přece čekat na to, až to udělá někdo jiný. To byste se třeba nemuseli ani dočkat. Někteří lidé jsou totiž na pochvaly skoupí.

Zažeňte negativní myšlenky

Když vás budou napadat negativní myšlenky, zažeňte je. Nedejte jim příležitost, aby nad vámi vyhrály. Chce to samozřejmě také hodně relaxovat a zbavit se stresu činností, která vás baví. Co třeba si otevřít antistresové omalovánky a pustit se do vymalovávání obrázků? Tato zábava dokáže naladit člověka na příjemnou notu. Stejně jako aktivní pohyb venku – běh, chůze. A neříkejte, že nemáte čas. Ten si na sebe musíte udělat, pokud chcete pozitivně myslet. Stačí i 45 minut fyzické aktivity denně, abyste se hned cítili lépe. Na čerstvém vzduchu si vyčistíte hlavu od negativního myšlení a uděláte prostor pro vše pozitivní.

Narodili jste se jako optimisté, nebo pesimisté?