Co značí hadi a pavouci ve snech? Podívejte se, jaký význam se za nimi může skrývat

Co značí hadi a pavouci ve snech? Podívejte se, jaký význam se za nimi může skrývat
Zdát se nám může o čemkoliv, naše představivost nezná hranic. Sníme ale v symbolech a vždy se nám sen snaží něco sdělit. Někdy to ale nemusí být zrovna příjemné a zrovna pavouci nebo hadi nás ze spánku mohou opravdu vyrušit. Podívejte se, jaké symboly v sobě tyto sny skrývají.

Pavouci

U snů s pavouky je dobré se zamyslet, jaký k nim chováte vztah. Pokud z nich máte velký strach, mohou sny totiž vaši mysl jen cvičit, aby si na ně více zvykla.

Záleží ale také na tom, co přesně se ve vašem snu odehrálo.

Strach z pavouka

Nejčastěji se pavouka ve snu bojíte. To se nějak váže k vaší současné situaci, na kterou se vás sen snaží upozornit. U čeho se cítíte podobně? Co ve vás vyvolává podobný pocit strachu a nechuti?

Kousnutí pavoukem

Kousnutí pavoukem, může značit, že vás někdo ve vašem životě pomyslně kouše. Tato osoba se vás snaží shazovat a kritizovat a nechová se k vám hezky. Zkuste se takových lidí v životě zbavit.

Pavučinou však může být i nějaká osoba, která vás svazuje

Pavouk na ruce, krku nebo zádech

Kde přesně se pavouk nachází na vašem těle může pomoci určit další symboly. Když se nachází na vaší ruce, nebo vás do ní kousne, sen se vám snaží naznačit nějakou situaci, se kterou se v poslední době nemůžete vypořádat. Pokud vás kousne do krku, značí to spojitost s hlasem a tím, co jste možná řekli, i když jste neměli. Když vás kousne do zad, znamená to, že potřebujete situaci nebo osobu, která vás stresuje, hodit za hlavu a posunout se dál.

Pavučina

Když si ve snu všimnete pavučiny, může to mít více významů. Pavučina může zobrazovat síť vztahů a situací, ve kterých se cítíte chycení. Také může značit pravidla a omezení, kterými se musíte řídit a kvůli kterým ztrácíte svou svobodu. Pavučinou však může být i nějaká osoba, která vás svazuje a nedopřává vám dostatečnou svobodu.

Hadi

Hadi ve většině z nás vzbuzují nepříjemné pocity. Sny o nich ale nemají vždy negativní význam. Záleží hlavně na tom, jaký jste z hada měli pocit.

Pokud vás uštkne, dá se to přeneseně brát jako otrávení vašeho života

Strach z hada

Pokud se hada ve snu bojíte, případně vás uštkne, není to dobré znamení. Značí to, že v životě máte lidi, na které byste měli dávat pozor a raději se jim vyhnout.

Jedovatý had

Jedovatý had ve snu znamená příchod špatných událostí. Pokud vás uštkne, dá se to přeneseně brát jako otrávení vašeho života. Jde tedy o jakékoliv špatné životní zkušenosti, problémy, nástrahy či lidi, které vám mohou život dost ztížit. Pokud se jich ve vašem snu objeví víc, znamená to jednoduše více špatných problémů či lidí.

Had se jen plazí

Hadi nemusí mít jen negativní význam. Pokud se kolem vás had ve snu jen plazil, nemuseli jste s ním bojovat ani jste se ho nebáli, jde o symbol proměny a očisty. Je toho tedy na vás moc a potřebuje udělat velkou změnu. Většinou jde o stres a nervové vypětí. Snažte se tedy svých problémů zbavit a nechat je za sebou, stejně jako had svléká svou kůži.