Co znamená sen o narození dcery? Odvaha, emoce a společenské očekávání

Co znamená sen o narození dcery? Odvaha, emoce a společenské očekávání
Výklad snu o narození dcery se liší dle pohlaví toho, komu se sen zdá. Zatímco u muže značí oživení vnitřního ženského principu, u žen může být vyjádřením orientace na budoucnost či výsledku kreativních a profesionálních snah.

V Americe se v posledních několika letech těší značné popularitě takzvané „gender reveal parties“, během kterých je odhaleno pohlaví očekávaného dítěte. Pro chlapce je využívaná modrá barva, zatímco pro dívky růžová. Do 18. století byla však růžová barva často nošena malými chlapečky jako světlejší verze červené, která byla znakem mužnosti.

Varianta č. 1 – Mužský sen o narození dcery

U muže značí sen o narození dcery oživení vnitřního ženského principu. Přestože současná společnost poměrně razantně tlačí proti zaběhlým společenským normám, je zcela přirozené, že u mužů jsou během života rozvíjeny mužské kvality, které se často staví do opozice vůči těm ženským.

Muž je veden k pragmatickému přístupu vůči kariéře, ale i vlastním emocím. Není mužné plakat a dát přednost večeru s partnerkou před návštěvou baru s kamarády je s výsměchem nálepkováno jako to, že jsme pod papučí. Vaření, kreslení, zpěv, návrhářství a další koníčky, které utilizují kreativitu, jsou inferiorní vůči těm manuálního, technického či sportovního charakteru. Pro muže je však důležité se těchto věcí nebát.

Odvaha je přeci nejdůležitější kvalitou dospělého muže a odvážný muž se nebojí svých emocí, nestydí se za zpěv a nemá strach jednou za čas vyměnit umazané sklenice v zaprášeném baru za romantickou večeři a procházku. Sen o narození dcery může značit bližší kontakt s vnitřní ženskostí, kterou je důležité nevnímat jako něco negativního, ale jako komplementární prvek vůči mužství.

Varianta č. 2 – Ženský sen o narození dcery

I žena se vlivem současné společnosti může dostat do situace, kdy je odcizena od svého vnitřního pohlavního principu. V takovém případě je důležité snažit se o jeho revitalizaci. Daleko častěji se vám však sen o narození dcery bude zdát, pokud se během bdělého života často zabýváte myšlenkami na plánovanou či potenciální budoucnost.

Narození dcery představuje životní milník a jako takové může být využito, pokud o nějaký takový, ať už na kariérní či vztahové rovině, usilujete.

Zdroj článku:
  • Autorský text