Rodičovský horoskop pro Raka aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu

Rodičovský horoskop pro Raka aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu
Stát se rodičem je bezesporu jednou z nejkrásnějších událostí v životě. Často se však rodičovství neodvíjí zrovna podle našich představ. Pochopením horoskopu můžeme poznat své přednosti a přistoupit k rodičovství s větším nadhledem a optimismem.

Beran

Možná jste si už v těhotenství říkali, jaké čertisko to čekáte. Nebyli jste od pravdy daleko. Obzvlášť v dětském věku je Beran doslova malým čertem či čerticí. Vaše klidná a zpátečnická povaha může být aktivitou vašeho dítěte trochu přebita, ale věřte, že ač se to zprvu nemusí zdát, toto dítě vám přinese mnoho pozitivního. 

Býk

Vy dva jste si velmi blízcí. Nebýt věkového rozdílu, lidé by si vás mohli dokonce splést. Oba jste velmi opatrní a nejlépe se cítíte doma. Sdílíte společný zájem o minulost, zvyky a tradice. Přesto se snažte ukázat svému dítěti svět v různých barvách. Společné návštěvy muzea, kina nebo galerie budou tou správnou volbou.

Blíženci

Navenek jste vy dva hodně odlišní. Vy hledáte odpovědi nejprve uvnitř sebe a teprve pak se obracíte na blízkou rodinu a přátelé, zatímco vaše dítě to má přesně naopak. Můžete se od sebe navzájem učit. Malý Rak od vás většímu soustředění a vy od něj novým věcem.

Rak

Vztah rodiče a dítěte ve stejném znamení se může zdát být příliš snadným, ale není to tak samozřejmé. Můžete jeden druhého příliš uvádět do komfortní zóny, ze které se těžko vychází. Co tedy s tím? Jděte ven a zkoušejte nové věci, které vás oba lákají. Zkuste třeba objevit zajímavé místo v nedaleké přírodě nebo navštívit muzeum, ve kterém jste ještě nebyli. 

Lev

Není nic špatného na tom vychovávat dítě, které nejde ve vašich šlépějích. Naopak, ve skutečnosti vaše přátelství zesílí v průběhu let právě proto, že vás lákají různé věci. Vaše dítě je ambiciózní a chce jít stále vpřed. Nechte malého lva, aby si hledal tu svou pravou cestu. Vězte, že jakmile dospěje, bude si svobody, kterou jste mu udělili, vážit. 

Oba si rádi užíváte domácího lenošení, ale malý Štír je o trochu vynalézavější. Zatímco vy si spokojeně čtete, on vždy vymyslí nějakou lotrovinu.

Panna

V mnoha ohledech jste si vy dva podobní. Máte tendenci se držet stranou a tiše pracovat na svém. Jen v jedné věci se opravdu lišíte. Zatímco vy vidíte na lidech to dobré, vaše dítě je vůči okolnímu světu skeptické. Zvykejte je proto na své přátelé, sousedy a spolupracovníky a ukažte mu, že svět je přátelský. 

Váhy

Se svým dítětem máte stejnou potřebu harmonie. Oba chápete důležitost spokojené rodiny. Nastanou chvíle, kdy se malé Váhy budou vracet domů s pláčem, protože jejich potřeba měnit lidi k lepšímu je společností právem brána jako manipulace. Chvíli jim potrvá, než se naučí společenským pravidlům, a právě v této chvíli nejvíc potřebuje mít někoho, komu se může svěřit. 

Štír

Oba si rádi užíváte domácího lenošení, ale malý Štír je o trochu vynalézavější. Zatímco vy si spokojeně čtete, on vždy vymyslí nějakou lotrovinu. Kromě svého typického, v pozdějším věku štiplavého humoru, je však odvážným a hrdým členem vaší rodiny. Zatímco vy do jeho impulzivity vnesete trochu rozvahy, on vás naučí více riskovat a taky se trochu dostat z domova. 

Střelec

Malý Střelec vás nepřestane překvapovat. Nejen že do vašeho života přinese optimistický náhled na svět, ale bude vás pořád přemlouvat k výletům a jiným aktivitám. Chce se toho tolik naučit, že mu někdy nestačíte. Časem se naučíte, kdy je ta pravá chvíle říct vašemu dítěti dost a využít své vůdčí pozice k rozlišení toho správného od špatného.  

Kozoroh

I když si spolu dobře rozumíte, váš malý Kozoroh může být trochu rozmarný. A ač vám může někdy vaše dítě lézt pěkně na nervy, svou proměnlivou a nepředvídatelnou povahou si později dokáže otevřít dveře k náročným a odborným profesím. Buďte trpěliví a nezapomeňte vyživovat jeho intelekt. 

Vodnář

Vaše dítě bude mít silnou touhu cestovat a objevovat své individuální cesty. Vaším úkolem je představit mu vaše rodinné tradice tak přesvědčivě, že pro něj budou stejně přitažlivé jako jeho favorité. Ujistěte se, že se rozvíjí po všech stránkách, a i když od vás bude vyžadovat více volnosti, vždy z vpovzdálí dohlížejte. 

Ryby

Smiřte se s tím, že máte doma umělce. Bude si chtít vše vyzkoušet a ukázat vám, že i k vážným věcem se dá přistupovat kreativně. Protože stejně jako vy upřednostňuje rovnováhu a domácí pohodu, měli byste si dobře rozumět. Přesto buďte pozorní, aby vaše lehce naivní dítě, svým kamarádům v jedné chvíli nerozdalo všechny své hračky. 

 

Zdroj: