Rodičovský horoskop pro Lvy aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu

Rodičovský horoskop pro Lvy aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu
Stát se rodičem je bezesporu jednou z nejkrásnějších událostí v životě. Často se však rodičovství neodvíjí zrovna podle našich představ. Pochopením horoskopu můžeme poznat své přednosti a přistoupit k rodičovství s větším nadhledem a optimismem.

Beran

Vy i vaše dítě jste ambiciózní a rádi stojíte v popředí. Zatímco vaše ratolest si o všem ráda rozhoduje, vy se ani na chvíli nehnete z vůdčí role. Pokud mu budete hodně zasahovat do jeho věcí, můžete se velice rychle dostat do sporu. Na druhou stranu Berani potřebují jasné hranice, které mohou později pod vaším dohledem překročit a díky tomu si budovat silné sebevědomí. 

Býk

Jste zcela rozdílní, ale to neznamená, že si nemůžete rozumět. Zatímco Býk má rád svou pohodu a klid, vy se přes svou potřebu jít kupředu na jeho tužby tolik neohlížíte. Na jednu stranu jej táhnete za sebou, což mu přinese větší rozhled. Na stranu druhou se i vy od něj můžete naučit větší trpělivosti a rozvaze. 

Blíženci

Malí Blíženci jsou plni energie a vždy ochotni zkoušet nové věci. Můžete si výborně rozumět, i když vy budete vždy trochu napřed. Vaše dítě bude zvědavé, ale bude potřebovat čas, aby si našlo své místo ve světě. Je velmi přizpůsobivé, a tak jej můžete vzít kamkoli s sebou. Jen mu příliš neorganizujte život, nejvíce se učí ze svých vlastních chyb. 

Rak

Není nic špatného na tom vychovávat dítě, které nejde ve vašich šlépějích. Naopak, ve skutečnosti vaše přátelství zesílí v průběhu let právě proto, že vás lákají různé věci. Všímejte si, jak je vynalézavé a všímavé vůči svému okolí. Malý Rak od vás může odkoukat vaše nadšení pro pořádání akcí a navazování přátelství. Ač je to pro něj jedna velká neznámá, po vašem boku si může i cizí prostředí zamilovat. 

Lev

Vztah rodiče a dítěte ve stejném znamení se může zdát být příliš snadným, ale není to tak samozřejmé. Můžete jeden druhého příliš uvádět do komfortní zóny, ze které se těžko vychází. Co tedy s tím? Podporujte přirozenou vedoucí úlohu malého Lva, ale vštěpujte mu také, že každý má právo přijít na řadu, i když je třeba silnější než ostatní. 

Panna

Vaše dítě touží po tom, aby věci zůstaly neměnné. Vy naopak vše nové vítáte s otevřenou náručí a jste plně připraveni proměnit vše, co vám právě přijde do cesty. Protože vynikáte tam, kde se vaše dítě necítí bezpečně, může si vedle vás připadat trochu odstrčeně. Využijte kvalit malé Panny jako je spolehlivost a důslednost, a jemně ji zapojte do svých aktivit. 

Malý Štír s vámi bude bojovat o moc, zasazovat se o spravedlnost a pokoušet se zavádět vlastní pravidla.

Váhy

Vy dva si skvěle sednete. Pro své dítě, čelící obtížným situacím, máte vždy otevřenou náruč. Jste pro něj jako světelný maják uprostřed rozbouřeného moře. Uveďte své malé Váhy do různých prostředí. Tak se od vás naučí, že svět se neustále mění, začnou jej přijímat a nacházet krásu v jeho běhu. 

Štír

Oba máte hodně energie a jste rádi středem pozornosti. Malý Štír s vámi bude bojovat o moc, zasazovat se o spravedlnost a pokoušet se zavádět vlastní pravidla. Vy však dokážete být pevní a své dítě provedete dětským světem, aniž byste potlačili jeho přirozenost. V některých názorech se však budete stále míjet.

Střelec

Neustále se měnící výrazy a emoce, to je malý Střelec. Nejraději je venku a na výletech. Miluje, když se může pídit po dobrodružství. Tento malý filozof potřebuje vaši pomoc, aby si mohl v hlavě uspořádat všechny zážitky. Buďte vždy v dosahu, abyste poskytli strukturu jeho každodenním toulkám.

Kozoroh

Vaše dítě se od vás velmi liší. Zatímco vy si zcela jistě stojíte za svými rozhodnutími, on si ponechává všechny možnosti a se vší vážností a pečlivostí dlouho vše zvažuje. Pro malého Kozoroha mohou být první problémy velmi bolestné. Proto jej bezvýhradně podporujte a ujistěte ho, že před prvním úspěchem dochází k mnoha pádům.

Vodnář

I když jste podobně inteligentní, může pro vás být obtížné malého Vodnáře pochopit. Dítě narozené ve Vodnáři se dlouho hledá, rádo odchází do ústraní, kde si o samotě přemýšlí. Může mít sklony k individualismu, proto jej trochu postrkujte do kolektivu ostatních dětí. 

Ryby

Oba jste rozenými optimisty, malá Ryba má však větší sklony k idealismu. S vaší pomoci může dítě dosáhnout zdravé míry empatie a praktičnosti. Vždy své dítě povzbuzujte, aby si šlo za svými sny, ale ujistěte se, že kvůli tomu nezanedbává povinnosti.

 

Zdroje: