Rodičovský horoskop pro Kozorohy aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu

Rodičovský horoskop pro Kozorohy aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu
Stát se rodičem je bezesporu jednou z nejkrásnějších událostí v životě. Často se však rodičovství neodvíjí zrovna podle našich představ. Pochopením horoskopu můžeme poznat své přednosti a přistoupit k rodičovství s větším nadhledem a optimismem. Co radí Linda Goodmanová rodičům narozeným ve znamení Kozoroha?

Beran

Vy dva budete výborně spolupracovat. Už od prvních dnů, co je vaše dítě na světě, můžete pozorovat, jak je bystré a nebojácné. Před žádným problémem se příliš dlouho nezastaví. Neřešte za něj jeho problémy a vždy ustupte o krok zpět, než se rozhodnete zakročit. Naopak když se malý Beran do problémů vrhá bezhlavě, nastává vaše chvíle, kdy je zapotřebí trochu společného plánování.

Býk

Vaše dítě je velmi pohodlné a může se snadno poddávat lenošení. Buďte důslední a každý týden naplánujte činnost, která malého Býka povzbudí a vytáhne z jeho pohodlnosti. Domluvte si pravidelné výlety s podobně smýšlejícími kamarády a nedovolte, abyste uvízli v domácí izolaci. 

Zdroj: Autor: Evgeny Atamanenko / Shutterstock

Blíženci

Jste oba přemýšlivými typy. Zatímco vy rozebíráte své myšlenky do nejmenšího detailu, vnitřní rozhovor malého Blížence se postupně mění ve spleť roztržitých snů. Vaše dítě bude mnohem odvážnější a rychlejší než-li jste vy. Občas své dítě proto zastavte a jemně změňte jeho směr na bezpečnější cestu.

Rak

I když si spolu dobře rozumíte, váš malý Rak může být trochu náladový. Stejně jako vy, cítí se i on bezpečně doma ve svém zázemí. Jednou za čas naplánujte výpravu za kulturou nebo do společnosti. Protože vás spojuje touha po informacích a znalostech, vypravte se třeba do muzea. 

Lev

Vaše dítě se od vás velmi liší. Zatímco vy vše dlouho a se vší pečlivostí zvažujete, malý Lev si je svým rozhodnutím jistý od samého začátku. Nezbyde vám nic jiného než nechat svého malého, aby se ze svých unáhlených rozhodnutí poučil. Obzvlášť ve výchově Lva platí, že přílišnou péčí způsobíte více škod než užitku.

Panna

S malou Pannou jste si velmi podobní. Stejně jako vy bude mít i vaše dítě silnou potřebu připoutat se ke známému. Ačkoli to pro vás není vůbec přirozené, pomozte vašemu malému překonat jeho obavy z neznámého. Navštěvujte spolu cizí místa, objevujte nové zájmy a setkávejte se se vzdálenými sousedy.

Váhy

Malé Váhy jsou klidné a přemýšlivé. Vnímají svět kolem sebe, třídí jej a podněty z něj ukládají pro budoucí situace. V mnoha ohledech jste si docela podobní. Nezapomeňte také na zábavu, akce plánujte dopředu a myslete na společný odpočinek.

Obzvlášť ve výchově Lva platí, že přílišnou péčí způsobíte více škod než užitku.

Střelec

Malý Střelec vás může nepříjemně překvapit, když veškerou svou opatrnost hodí do větru. Někdy se chová, jakoby vystřelil z domova a hlavu zapomněl u sebe v pokoji. Pomozte mu do jeho činností vnést trochu plánu. Buďte vždy v dosahu, abyste poskytli strukturu jeho každodenním toulkám.

Štír

V mnoha věcech se lišíte, ale zároveň se skvěle doplňujete. Zatímco vy jste obezřetnější, malý Štír se vrhá do každého dobrodružství. Vy jej trochu zbrzdíte v jeho svéhlavosti a on vás zase přiměje k překonávání vaší komfortní zóny. Chovejte se k němu jako ke staršímu a dejte mu větší svobodu, ale vždy zůstaňte na dosah a dbejte na dodržování předem stanovených pravidel. 

Kozoroh

Vztah rodiče a dítěte ve stejném znamení se může zdát být příliš snadným, ale není to tak samozřejmé. Můžete jeden druhého příliš uvádět do komfortní zóny, ze které se těžko vychází. Co tedy s tím? Je důležité, abyste do svého života zavedli nějakou obměnu, kdykoli budete moci. Vaše dítě k vám vzhlíží a všimne si, že je dobré přijímat i nové věci.

Vodnář

Ve svém dítěti můžete vidět sami sebe. Je stejně inteligentní a racionálně smýšlející jako vy. Ale jeden významný rozdíl mezi vám přeci jen je. Vy si rádi vše plánujete, vaše dítě je přirozený opak. V některých situacích se z něj může stát vzpurné a klackovité dítě. Věnujte se především jeho etické stránce. Vašim společným zájmem může být například věda. Vezměte své dítě na výstavu nebo besedu a diskutujte spolu o životě. 

Ryby

Vaše dítě je jako houba, neustále absorbuje vše kolem sebe. Je velmi empatické a hodně času tráví přemýšlením o ostatních. Zatímco vaše cíle jsou mnohem konkrétnější a dobře je zvládáte, malá Ryba se mnohdy ztrácí ve svých snech a realitou je pak zaskočena. Pomozte ji vyznat se ve svých pocitech a najít funkční cestu.

Zdroj: