Vlastnosti a talenty dětí podle horoskopu. Jaké je to vaše?

Vlastnosti a talenty dětí podle horoskopu. Jaké je to vaše?
Znamení zvěrokruhu může odkrýt řadu vlastností v dospělosti a stejně tak může určit, jaké bude vaše dítě a na co má talent. Je to vaše malý rošťák nebo spíše klidný andílek? Podívejte se sami, co všechno dokáže pouhé datum narození určit.

Astrologie se samozřejmě skládá z mnohem více faktorů než jen ze slunečního znamení, které se mění pouze jednou za měsíc. Pro přesnější určení všech vlastností a charakteristik osobnosti je nejlepší si nechat sestavit kompletní horoskop. Přesto nám i sluneční znamení může pomoci odhalit základní osobnostní rysy a vlastnosti vašeho dítěte.

Beran

Děti Berani mají podle magazínu zodiacsigns-horoscope.com spoustu energie, jsou neúnavní a stále aktivní. Rádi podnikají různá dobrodružství, jsou kreativní a chytří. Jsou rozenými vůdci, snadno si hledají kamarády a dokáží být velmi sebevědomí a tvrdohlaví. Neradi se však podřizují a po chvíli je kdejaká činnost přestane bavit.

Rodiče s nimi potřebují dost trpělivosti a musí jim včas nastavit pevné hranice, protože malí Berani jsou velmi vzpurní a občasné napomenutí na ně většinou vůbec nezabírá.

Zdroj: Autor: sarayut_sy / Shutterstock

Býk

Malí Býci jsou klidní a nikam nespěchají. Jsou spíše tišší povahy a přátele si nehledají tak snadno. Na všechno potřebují svůj čas a změny snáší poměrně těžko. Jsou ale vytrvalí, pilní a snaživí. Uděláte dobře, když je po každém jejich úspěchu odměníte. Už od mala jsou tvrdohlaví a když se pro něco rozhodnou, musí to tak být. Jsou i velice kreativní a mají výtvarný talent. 

Blíženci

Blíženci jsou už od mala velmi zvídaví a neklidní. Mívají hodně kamarádů, jsou výřeční, milují pohyb a rádi zkouší nové věci. Baví je úplně všechno, ale stejně rychle jako si danou aktivitu oblíbí, je to i omrzí. Nedokáží moc vytrvat a jsou nedočkaví a nesoustředění. Zkuste na jejich roztěkanosti tedy zapracovat a snažte se je naučit větší vytrvalosti a kázni.

Lvi špatně nesou kritiku a jsou přesvědčení, že mají vždy pravdu.

Rak

Malí Ráčci jsou citlivé a křehké bytosti plné citu. Často svou zranitelnost však umí dobře schovávat. Jsou i velmi náladoví a občas nejistí. Přesto jsou ale vždy milí a dobrosrdeční a rádi se starají o ostatní. Dobrou volbou je pro ně i domácí mazlíček, o kterého se dokáží vzorně postarat. Mají rádi svou rodinu, která jim dává pocit bezpečí a milují i rodinné oslavy a dovolené. Nemají rádi hádky a nemůžou vystát lhaní a zradu. Snažte se k nim tedy být co nejvíce upřímní.

Lev

Lvi jsou velmi výraznými dětmi, potřebují pozornost a mají rádi chválu. Jsou to malí rošťáci a často provádí různé lumpárny. Nakonec se k nim ale dokáží přiznat a na oplátku udělají zase něco hezkého. Mají totiž velké srdce pro ty, kterých si váží, jsou spravedliví a neradi lžou. Jsou optimističtí a energičtí. Rádi se předvádí, a proto na oslavách často zpívají nebo tančí. Špatně ale nesou kritiku a jsou přesvědčení, že mají vždy pravdu.

Je důležité abyste pro ně tedy stanovili určitá pravidla a naučili je, že občas může být středem pozornosti i někdo jiný než oni sami.

Panna

Panny mají už od mala rádi pořádek a jsou pečlivé a důkladné. Děti narozené v tomto znamení jsou ohleduplné a rádi pomáhají ostatním. Nechte je tedy s čímkoliv pomoct, budou šťastní, když vám tím udělají radost. Jsou ale i dost rezervovaní a od ostatních si často udržují odstup. Mají rádi, když je vše připravené a naplánované a nesnáší improvizaci. Bez přípravy budou nesví a dokáží být i dost urážliví. Panny jsou bystré, mají velmi logické myšlení a často i talent na matematiku.

Své chyby ale většinou považují za tragické selhání a musíte je proto naučit, že chybovat je lidské a každá chyba jim pomáhá se dál rozvíjet.

Váhy

I malé Váhy mají cit pro barvy a estetiku a mají rádi harmonii. Jsou velmi společenské a potřebují mít okolo sebe hodně kamarádů. Dovolte jim se s nimi často vídat, bez nich jsou totiž nešťastní. Mají rádi kulturu a radost jim určitě uděláte návštěvou divadla či kina nebo koupí nové knížky. Jsou ale i dost váhavé a je pro ně hodně těžké se nad něčím rozhodnout.

Také neradi řeší problémy a musíte jim vysvětlit, že je vždy lepší se jim postavit, ne před nimi utíkat.

Štír

Děti Štíří jsou velmi rozhodní a usilovní. Jsou spravedliví a často brání slabší. Jsou také velmi kreativní a tvůrčí ve všech ohledech (od hudby až po ruční tvoření). Přestože to tak možná nevypadá, jsou to také velmi citlivé bytosti, které se potřebují cítit milováni. Často své city skrývají a umí být i velcí tajnůstkáři. Pokud je jim jakkoli ublíženo, může u nich nastat i velký záchvat vzteku.

Zkuste si s nimi tedy o jejich citech promluvit a pomoci jim je lépe pochopit.

Střelec

Malí Střelci jsou živí, upovídaní a mají rádi dobrodružství. Jsou inteligentní a mají smysl pro humor, často se s nimi tedy hodně nasmějete. Jsou přátelští a otevření a ničeho se nebojí. Mají hodně energie a často umí být i velmi netrpěliví. Nedělají žádné velké přípravy, ani nic neplánují, zkrátka jdou rovnou na věc. Špatně snáší diktování ze strany silnějšího, potřebují mít možnost volby, a proto mívají problémy s poslušností ve škole.

Zkuste s nimi tedy zapracovat na jejich trpělivosti a učte je větší zodpovědnosti.

Kozoroh

Kozorohové nejsou příliš společenští, raději tráví čas sami, případně ve společnosti starších dětí. Jsou velmi chytré a vyspělé a je na ně spolehnutí. Jsou zodpovědní a cílevědomí a mají velkou vůli. Jsou hodně orientovaní na výkon, rádi na sobě pracují a nebojí se ani tvrdé dřiny. Proto často patří mezi premianty a hvězdy školních olympiád.

Snažte se prohlubovat jejich kreativitu a fantazii a dávejte jim najevo svou lásku.

Vodnář

Vodnáři si už od mala dělají věci po svém. Jsou vynalézaví, zvědaví, originální a touží být jedineční. Zkouší bláznivé věci a koníčky a mohou mít i zajímavý vkus na oblékání. Rádi rebelují a dost často vás překvapí svými originálními nápady. Mají logické myšlení a velkou intuici. Jsou upřímní a vše řeknou tak, jak si to myslí. Nemívají mnoho přátel, ale ty které k sobě pustí, budou bránit celý život.

Snažte se malého Vodnáře naučit rozeznat, kdy u něj jde o zajímavý nápad a kdy o pouhou rebélii či protest.

Ryby

Ryby v sobě mají hodně soucitu a emocí a občas jsou i dost přecitlivělé a dokáže je rozplakat kdejaká drobnost. Jsou jemní, citliví, mají bujnou fantazii a skrývají v sobě velkou moudrost. Mají silný vztah k rodině, milují své sourozence a s láskou se o ně starají. Jsou laskaví a rádi pomáhají. Nikdy by nikomu neublížili, většinou si ale neuvědomují, že nemůžou věřit všem.

Je tedy důležité jim vysvětlit, že na světě nejsou jen hodní lidé. Zkuste je také naučit stát alespoň trochu nohama na zemi a pomoci jim lépe se vyznat v jejich pocitech.

Zdroj: