Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, kdy začne chodit

Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, kdy začne chodit
Chůze je nejzákladnější a nejstarší způsob dopravy z bodu A do bodu B. Člověk se naučí chodit průměrně po jednom roce svého života. Někomu to jde rychleji, někomu to trvá déle. Během pozorování dítěte, jak se snaží udělat své první krůčky, se dají spatřit důležité znaky, díky kterým se dá určit budoucnost a povaha dítěte.

Dítě začne chodit před prvním rokem

Některým dětem jde vývoj rychleji, a tak se stane, že se dokážou naučit chodit dříve než jejich vrstevníci. Pokud má dítě ze začátku problém s chůzí, ale nevzdává to a neúprosně se snaží a jde si pro svůj cíl, dosáhne ho a začne chodit, dítě má potenciál, vlastnosti takového dítěte mohou být nezlomná vůle, vytrvalost a trpělivost.

Dítě začne chodit po roce

Stávají se i případy, kdy děti začnou chodit až po 18 měsících svého života, není důvod panikařit, je to přirozené. Dítě potřebuje pro osvojení si nové dovednosti čas a klid, nic neuspěchejte a dejte dítěti prostor. Takové dítě si rádo dopřává klidu a pohodlí, flegmatická povaha není určitě vyloučena a podobné situace v životě mohou být běžnou rutinou.

Dítě potřebuje pro osvojení si nové dovednosti čas a klid, zdroj: Gorloff-KV / Shutterstock

Dítě pořád padá

Dítě se naučilo chodit v celkem krátkém intervalu, akorát to má malý háček. Po pár malých krůčcích vždy ztroskotá a spadne zpátky na zem. Poté vstane, ujde pár dalších kroků a celá situace se zase zopakuje. Pokud na takovou situaci dítě nezareaguje negativně a má ochotu se dál snažit a zkoušet to stále dokola, dítě má smysl pro naději a je ambiciózní, zkrátka nenechá se zastrašit překážkami na trati.

Dítě chodí rovně

Život bez starostí, všude samý úspěch, vše, na co se sáhne, je správné. Tento popis sedí na člověka, kterému všechno jde od ruky, a nemusí se přitom ani moc snažit. Podobný případ je to i u tohoto dítěte, které bez jakýchkoliv obtíží dokáže krásně bez pádů chodit. Dítě může čekat klidný a bezproblémový život.

Zdroje článku: