Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, kdy začne říkat táta

Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, kdy začne říkat táta
Lidský život je plný krásných a neuvěřitelných okamžiků, které někdy přijdou, ani nevíme jak. Jedním z nich je narození dítěte, malého miminka, nové lásky a nové motivace do života. V době prvních dětských krůčků se začíná tvořit povaha dítěte, jaká je?

Dítě nemluví

Po narození vašeho dítěte bude chvíli trvat, než dítě vysloví svá první slůvka. V prvních třech měsících dítě poslouchá a seznamuje se s okolím, jeho zvuky, váš hlas, zvuky domácnosti a další. Pokud dítě nemluví, může to znamenat inteligentní a moudré rozvažování. Dítě pouze naslouchá a o věcech přemýšlí, což svědčí o strategickém charakteru.

Dítě občas vydává zvuky

Celý vývoj dítěte je obrovsky individuální a nedá se říct, kdy přesně vaše dítě začne mluvit. Slyšeli jste ale občas nějaké slabiky a zvuky, které vyslovilo vaše dítě? Může se jednat o abstraktní a uměleckou duši, která se snaží něco vyjádřit a ventilovat své myšlenky ven do světa.

Dítě říká slovo táta

V průběhu prvního roku života dítěte se formuje jeho vnímání, emoce, myšlení a v neposlední řade komunikace. Výchova rodičů má na dítě obrovský vliv, a pakliže dítě začalo říkat slovo táta, znamená to, že dítě je veselé a radostné povahy. Má radost a užívá si přítomnost svého otce. Je možné, že dítě bude mít v budoucnu rádo manuální práce a auta.

A pakliže dítě začalo říkat slovo táta, znamená to že dítě je veselé, zdroj: Maria Sbytova / Shutterstock

Dítě říká slovo máma

Doposud dítě slovo máma neřeklo, ale jakmile spustí, nedá se to zastavit. Dítě bude mít rádo rodinný život a bude si užívat každičkou chvilinku s rodinou jako například společné obědy, večeře a rodinné výlety.

Dítě říká jiná slova

Dítě se pokouší vyslovovat i jiná slova a daří se mu to? Dítě je nezkrotného charakteru, které jen tak něco nezastaví. Pokouší se pořád dokola o nemožné a má mentalitu vítěze. Taková je úvaha o budoucnosti dítěte, které se stále pokouší vyslovovat nová a složitá slova.

Zdroj článku: