Pamatujete na krásnou Moniku Žídkovou, Miss Europe 1995? Maminka 2 dětí se dnes věnuje politice

Pamatujete na krásnou Moniku Žídkovou, Miss Europe 1995? Maminka 2 dětí se dnes věnuje politice
Už to bude 16 let od vítězství v prestižní soutěži krásy, ale Monika Žídková jako by zastavila čas, vůbec nezestárla. Místo mola se ale rozhodla kralovat městskému úřadu a vypadá to, že ani její nádherná dcera po kariéře modelky netouží.

Chtěla být učitelkou

Monika Žídková, dnes už Brzesková, se narodila v Kravařích ve Slezsku. Vystudovala střední pedagogickou školu a s vidinou práce za katedrou pokračovala i ve studiu na Ostravské univerzitě, kde vystudovala obor Učitelství pro první stupeň.

Už na střední škole se ale hojně účastnila mnoha lokálních soutěží krásy. V Krnově, kde studovala střední školu, vyhrála ve svých 17 letech soutěž Miss Krnov, později se stala i Miss severní Moravy. O dva roky později se dostala do finále Miss České republiky, které s přehledem tato kráska ze Slezska vyhrála.

Z Miss Europe se stala starostka

Po vítězství v celostátním kole Miss České republiky odjela Monika reprezentovat naši zemi do Istanbulu na soutěž Miss Europe, kterou se jí podařilo svou něžnou krásou vyhrát. Zanedlouho byla zvolena také českou Miss tisíciletí. 

Po úspěchu v mezinárodní soutěži se krátce věnovala modelingu, to ji ale nenaplňovalo. Nechtěla být stále na cestách, a především chtěla využít i svůj intelekt a živit se hlavou. Vrátila se tak do rodných Kravař, kde začala s manželem podnikat. Jejich malá firma vyrábí kosmetiku značky Miss Cosmetics.

 

Kromě malého rodinného byznysu se ale věnuje i příležitostnému moderování, občasně dělá také besedy, ale hlavně vyměnila přehlídkové molo za městský úřad, v Kravařích je totiž od roku 2014 starostkou. V minulých krajských volbách se dostala rovněž do krajského zastupitelstva Moravskoslezského kraje.

Ani z dcery modelka nebude

Monika s manželem mají 2 děti, starší dceru Nikol a mladšího syna Davida. Starší Nikol je mamince velice podobná, stejně půvabná, jen o pár centimetrů vyšší, zkrátka ideální proporce pro modelku. Nikol se však rozhodla pro studium medicíny a v tom ji oba rodiče podporují.