Finančně gramotná znamení zvěrokruhu, která nikdy nekupují zbytečnosti

Finančně gramotná znamení zvěrokruhu, která nikdy nekupují zbytečnosti
Spousta lidí nemůže odolat koupit si to, co je momentálně zaujalo. Existují však i tací lidé, kteří své touze odolají nebo ji nepocítí vůbec. Patříte mezi ně? Pokud jste se narodili v jednom z následujících znamení zvěrokruhu, nikdy nekupujete věci, které nutně nepotřebujete.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Po citové i materiální stránce jste velmi zralí, nikdy se tudíž nestane, že byste bezhlavě nakupovali různé zbytečnosti. Pokud jdete nakupovat, vždy si napíšete seznam a strávíte dlouhým přemýšlením dostatečnou dobu na to, aby váš seznam obsahoval pouze věci, které se vám budou skutečně hodit.

Neexistuje, abyste si něco přikoupili, striktně se držíte seznamu. Pokud něco chcete, musíte to také potřebovat, jinak o uvedenou věc ztrácíte zájem. Také než něco koupíte, zjišťujete, kde se vám to cenově vyplatí.

Váhy (23. září – 23. října)

Vaše moudrost, kvůli níž vás navštěvuje velké množství vašich přátel, vám umožňuje vědět, kdy se vám vaší osobou tolik chtěná věc skutečně vyplatí. Podle toho se také chováte. Jste emocionálně vyrovnaná bytost, která neutrácí za zbytečnosti.

Své peníze dokážete investovat lépe než do vašich chtíčů. Vaše touha po vlastnění nějaké věci pro vás není téměř vůbec důležitá, a pokud něco v danou chvíli skutečně nepotřebujete, nedělá vám problém si počkat na slevy či výprodej. Sladké řeči prodavačů o vzdáleně výhodné koupi na vás nikdy nezapůsobí, dokonce vás většinou donutí obchod opustit.

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Než si něco koupíte, řádně si promyslíte, zda pro to pro vás bude mít nějaký užitek. Sice jste blázen do elektroniky a všelijakých vymožeností, ale pokud máte pocit, že tyto předměty vám nepřinesou nic pozitivního, vyvarujete se také nákupu těchto věcí.

Váš intelekt vám radí, jak se máte zachovat a zda se vám koupě onoho předmětu do budoucna vyplatí. Rádi máte nějaké peníze stranou na horší časy, a navíc jste příliš bezstarostní na to, abyste litovali, že jste si něco nekoupili. Také si vždy hlídáte, aby vám prodavači dali tu slevu, kterou obchod sliboval.

Panna (23. srpna – 22. září)

Vždy si řádně rozmyslíte, než něco začnete kupovat, zda to opravdu potřebujete. Nepotřebný nákup by pro vás totiž znamenal zbytečnou ztrátu peněz, které jste mohli investovat do něčeho smysluplnějšího. Dokonce i pokud máte peněz nadbytek, rádi vyhledáváte akční nabídky a nakupujete ve slevě.

Jste dostatečně chytří na to, abyste si plně uvědomovali, že takto dobře se nemusíte mít po celý život. Online srovnávače cen jsou vaši věrní přátelé po celou dobu, a proto je pravděpodobné, že máte nejvíce peněz ze všech lidí v místě vašeho bydliště.

Zdroj článku: