Noční probouzení může signalizovat problém s vnitřními orgány. Mrkněte, s čím máte možná problém

Noční probouzení může signalizovat problém s vnitřními orgány. Mrkněte, s čím máte možná problém
Ne vždy se podaří spát v kuse celou noc a není na tom nic divného. Pokud se ale budíte každý den ve stejnou hodinu, možná se vám tím vaše tělo snaží naznačit, že máte potíže, o kterých ani nemusíte tušit.

Předpokladem pro klidný spánek je chodit spát a vstávat vždy v přibližně stejnou hodinu, nepít večer kávu a alkohol a pokud možno se nestresovat. Dodržujete tohle všechno, přesto se poslední dobou každý den budíte? Přečtěte si, který orgán za to může být zodpovědný.

21:00 – 23:00
Sotva usnete, už jste vzhůru, aniž by vás něco vyrušilo? Tenhle čas patří štítné žláze. Brzy po usnutí se totiž harmonizuje endokrinní systém, tedy soustava žláz s vnitřní sekrecí. Taky to může znamenat, že jste se dostatečně nezklidnili a ve vašem těle pořád koluje větší množství adrenalinu. Vsaďte proto třeba na meditaci nebo jiné způsoby, jak se oprostit od stresu.

23:00 – 1:00
V téhle době je nejaktivnější žlučník, který produkuje žluč odpovědnou za trávení. Může to tedy znamenat, že něco dráždí váš žlučník. Zamyslete se, jestli jste poslední dobou nezměnili stravovací návyky a nejíte něco nevhodného. Čínská tradiční medicína spojuje tento orgán s úzkostí a záští. Ne nadarmo se při rozčilení říká, že se vám vaří žluč. Zkuste tedy zapátrat po tom, co vám tyto pocity způsobuje, a pokuste se tyto negativní emoce vyřešit.

1:00 – 3:00
Mezi jednou a třetí ráno se tělo čistí a detoxikaci mají na starosti hlavně játra. Pokud se tedy budíte v tuto hodinu, pravděpodobně se potýkáte s přebytkem odpadu, třeba v podobě negativních emocí, které jste nezpracovali. Je také možné, že svá játra příliš zatěžujete. Zkuste jim odlehčit, pijte hodně vody a zmenšete dávky kofeinu a alkoholu.

3:00 – 5:00
V této době se čistí plíce. Sbírají také nejvíce kyslíku a v rámci přípravy na další den ho přesouvají do všech ostatních systémů. Aby se to mohlo dít, je potřeba, aby tělo bylo uvolněné. Pokud se budíte, možná vás v životě něco blokuje. Plíce jsou navíc spojeny se žalem a smutkem. Netrápí vás něco, co zkrátka nemůžete rozdýchat? 

5:00 – 7:00
Nemusíte brzy vstávat, ale přesto se budíte s prvním kuropěním? Může za to tlusté střevo. To odstraňuje z těla odpadní látky a je konečnou stanicí pro všechny nevyžádané složky přijímané skrze stravu. Jestliže se tedy budíte v tuto hodinu, a navíc se silným nutkáním jít na záchod, pravděpodobně vaše tlusté střevo není úplně v pořádku. Čínská medicína radí, že byste měli přehodnotit, co je ve vašem životě důležité a co byste měli nechat jít.