Příšerné módní trendy minulosti aneb doufejme, že tyhle se už nevrátí. Některé nosila i princezna Diana

Příšerné módní trendy minulosti aneb doufejme, že tyhle se už nevrátí. Některé nosila i princezna Diana
Držet krok s módou není vždy snadné. Obzvlášť když se trendy mění každou chvíli a některé z nich vypadají opravdu příšerně. Platilo to v minulosti a platí to i dnes.

Mnoho žen dává přednost nadčasovému stylu a oblečení, které v podstatě nevychází z módy. Jiné jsou však posedlé trendy, a jakmile je něco in, musí to mít. A nenajde se žádná z nás, která by alespoň párkrát za život některému ze šílených trendů nepodlehla. Doufejme, že tyhle se do módy už nevrátí!

1. Crocsy na platformě

Už jen to, že obyčejné crocsy byly vzaty na milost a postupně se jejich existence legitimizovala nejen pro nošení na zahradu, ale i mezi lidi, je pořád docela šok. V téhle botě prostě nevypadá nikdo elegantně a argumentace pohodlím je také lichá. Mnohé značky vyrábějí ortopedické boty, které vypadají dobře, a přitom jsou stejně pohodlné, jako tyhle gumové nazouváky. A dokonce i babiččiny zdravotní pantofle z lékárny vypadají lépe než crocsy. A když se objevily crocsy na platformě, byla to opravdu ohavnost. Naštěstí se dlouho neudržely, a tak už zase potkáváme milovníky pohodlí jen v obyčejných crocsech. A to, že jsou schopni s nimi vyrazit do divadla, na nákup i na Sněžku už je jen třešnička na dortu. Proboha proč?

2. Příliš krátký crop top

Crop topy leží mnohým v žaludku i v běžné délce, která sahá lehce nad pupík a odhaluje tak v lepším případě ploché bříško, v tom horším pár pěkných pneumatik. Nicméně pokud se crop top zvolí pro vhodnou příležitost a postavu a dobře se nakombinuje, nemůžeme proti tomuto trendu říct ani popel. Nakonec, krátké tričko a vykukující pupík se na výsluní vrátilo už několikrát. Ale crop topy, které sahají těsně pod bradavky a odhalují tak velkou část ňader, to už je jiná liga. Tenhle ohoz se nehodí snad vůbec nikam, kromě filmů pro dospělé. Některé celebrity navíc začaly nosit i vrchní díl plavek ve stejném stylu, a to už je opravdový úlet. To by snad bylo lepší jít nahoře bez. Nechceme znít puritánsky, ale občas je lepší nechat alespoň trošku prostoru pro fantazii.

3. Špičatá podprsenka

Teď se vrátíme do devadesátek, které byly, co se týče módy, obecně dost divoké. Tenhle trend se sice poprvé objevil ve 20. letech 20 století, nicméně v devadesátkách ho propagovala třeba Madonna. Nic proti snaze dosáhnout větších prsou, ale proč by měli mít tvar jako dvě věže, to opravdu nechápeme.

4. Ledvinky

Tahle hrůza z minulosti se opět pokouší o svůj comeback. Citlivější z nás měli z ledvinek v dětství trauma. A nedávno se je světové značky ve spolupráci s celebritami pokusili přivést zpět. Mnozí módní bloggeři se tvářili, že moderní pojetí ledvinek je vlastně mnohem lepší a docela cool, ale buďme upřímní – pořád je to jen děsně nevkusná záležitost, která nesluší nikomu, ani když stojí desetitisíce a má na sobě logo Dior. Prosím, už ne!

5. Tepláky

Nic proti teplákům, na práci na zahradě jsou asi fajn. Tolerovat se dají ještě tak doma na gauči. Sice v nich partnera asi moc neoslníme, ale občas je fajn udělat si pohodlí, takže proč ne. Ale vyrazit v nich do společnosti, na kafe s kamarádkou nebo na nákup? Hrůza. Propagátorem teplákových souprav byla například Paris Hilton a jsme rádi, že už jí to přešlo. Na druhou stranu, dnešní obliba legín (obvykle navíc v zadní části průhledných, aby byl vidět detail kalhotek a celulitidy) tuhle teplákovou módu velmi připomíná. Když už to musí být, tak neprůhledné a k delšímu tričku nebo šatům, prosím! 

6. Balonové rukávy

Nosila je i Diana, módní ikona. Ale ani to z nich neudělalo elegantní záležitost. Takže když se je návrháři pokusili oživit, mnohým z nás se orosilo čelo. Naštěstí se zdá, že se to příliš nepovedlo, a tak tahle hrůznost, díky které křehká žena vypadá jako Rambo, už nadobro zmizí v propadlišti dějin. A to stejné přejeme i ramenním vycpávkám, které se návrháři jednou za čas snaží nenápadně propašovat do sak či halenek.

6. Historické trendy

I historie má své módní úlety. Většina z nich, jako třeba nepohodlné a zdraví nebezpečné korzety a krinolíny jsou minulostí a nemá cenu se o nich bavit. Zajímavá je ale například pouzdrová sukně. Ta dnes patří mezi klasiky dámského šatníku, a pokud si ji pořídíte v neutrální barvě a materiálu, můžete ji dědit po generace a bude stále in. Vznikla ale velmi zvláštním způsobem. Na začátku 20. století se vyžadovalo, aby dáma dělala krátké krůčky hodné princezen. Aby se to ženy naučily, v půli lýtek si svazovali nohy, dokud se jim cupitání nevrylo pod kůži. Francouzský návrhář Paul Poiret si však všiml, že se díky tomu nádherně vykreslí ženská silueta, a první pouzdrová sukně byla na světě. A ačkoliv se bez ní dnes neobejdeme, je nutné uznat, že pohodlný obleček to opravdu není. Tady rozhodně platí, že pro krásu se musí trpět.