Móda pro ženy okolo padesátky: vyhněte se těmto chybám, které vás zbytečně dělají starší

Móda pro ženy okolo padesátky: vyhněte se těmto chybám, které vás zbytečně dělají starší
Najít si svůj styl chce čas. Mnohým ženám to trvá i mnoho let a sotva se to podaří, přihlásí se o slovo věk a tělo se postupně začne měnit. To ovšem neznamená, že se svého stylu musíte vzdát. Jen pozor na tyto chyby, které přidávají roky.

1. Snaha vypadat mladá za každou cenu

Mnoho žen věří, že kalendář ošálí, když se budou oblékat do mladistvého oblečení. Do jisté míry je to pravda – vyšší věk není důvod pro to, abyste vzdala džínů, barev, či sukní nad kolena. Pokud je to váš styl a máte na to postavu, proč ne. Pozor ale na slepé následování trendů a snahu vyrovnat se dvacetiletým dívkám. Crop top, džínová mini a neonové kecky asi nejsou úplně to, v čem bystě zazářila. To neznamená, že na sebe nemůžete vzít roztrhané džíny nebo tričko s obrázkem. Ovšem k roztrhaným džínům zvolte elegantní košili a k tričku s obrázkem zase nadčasové černé sako a dobře padnoucí džíny. Nakonec, ve svém věku už víte, co vám sedí a muže upoutá spíše zdravé sebevědomí, nežli přehnané křiklavé outfity.

Čtěte také: Příšerné módní trendy minulosti aneb doufejme, že tyhle se už nevrátí. Některé nosila i princezna Diana

2. Rezignace na barvy

Tohle je opak předchozího bodu. Mnoho žen má pocit, že od určitého věku jsou pro ně některé styly a barvy tabu. Proto volí zásadně černou nebo šedou, navíc v kombinaci s nevýraznými střihy a materiály. Nic proti černé, ale pokud se do ní obléknete od hlavy až k patě, budete spíš vypadat, že držíte smutek. Tmavá barva navíc může zvýraznit vrásky, proto je lepší ji rozbít nějakým světlým prvkem, třeba alespoň v podobě šátku. Outfit také rozjasní například výrazný šperk nebo kabelka. A pokud výrazné barvy nikdy nebyly úplně pro vás, zkuste černou vyměnit alespoň občas vyměnit za bílou nebo béžovou, které jsou neutrální a zároveň působí svěže. Výborně vypadá také tmavě modrá. Ta je elegantní, a přece jen o něco měkčí nežli černá.

Čtěte také: Kdy je ten pravý čas začít používat krémy proti vráskám

3. Neinvestujete do sebe

Ve vašem věku už dokážete poznat, který kousek vám sluší a navíc je nadčasový, takže vám vydrží. Nehrozí tedy, že zainventujete do něčeho, co se vám nevyplatí. Nemusíte mít všechno oblečení drahé a značkové, ale to nadčasové  volte v kvalitním střihu a materiálu. Mezi stálice, co nevyjdou z módy patří například bílá košile, tmavé sako, pouzdrová sukně nebo tmavé džíny. Uvidíte, že se v nich budete mnohem lépe cítit a dobrý střih navíc výborně zdůrazní vaše přednosti a zakryje nedostatky. Důležitá je i kvalitní podprsenka. To platí v každém věku, ovšem postupem času prsa ztrácejí svou pevnost a dobré prádlo dokáže tento drobný problém skvěle zamaskovat. 

Čtěte také: Nesmrtelné módní trendy aneb které kultovní kousky by vám neměly uniknout ani v roce 2021

4. Pozor na brýle!

Ne, nechceme po vás, abyste je zahodila a slepě mžourala nebo se přeučovala na kontaktní čočky. Ovšem zvlášť pokud brýle nosíte celý život, můžete mít tendenci vybírat si stále stejný typ, který byl možná in před třiceti lety, ale dnes už to není žádná sláva. Nebojte se vyzkoušet něco nového. V dobré optice vám poradí a vyberou správné brýle přímo pro vás. Pozor taky na velmi výrazné a tmavé obroučky. Zdá se, že je to něco, co nikdy nevyjde z módy, ale nezapomeňte, že i dvacetiletá dívka v nich vypadá jako přísná profesorka. Zkuste spíš tenčí obroučky neutrálních nebo jasných barev.

Čtěte také: Omlazovací tipy pro vaši šíji aneb jak předcházet svraštělé kůži v dekoltu

5. Přehnané zahalování a nevhodné vzory

Přehnané zahalování vás dělá starší. Nebojte se a jděte s kůží na trh! Pokud nemáte odvahu, stačí zvolit sukni do půli lýtek, která zakryje i případná širší stehna a kolena, nebo místo trička ke krku zvolte to s výstřihem do V. Uvidíte, že díky těmto drobným změnám budete působit hned o pár let mladší. A rozhodně se vyhněte přehnanému zahalování v kombinaci s volnými střihy nebo výraznými květovanými vzory. Budete vypadat jako maminka v zástěře nebo jako obří stan. Tohle nesluší nikomu, tak proč byste to měla nosit zrovna vy?