Když se nám zdá o sněhu. Bílé závěje můžou signalizovat nevěru či impotenci

Když se nám zdá o sněhu. Bílé závěje můžou signalizovat nevěru či impotenci
Sníh je pro děti spojen s možností sáňkování a zábavy. Dospívající si jej spojují spíše s dodatečnou činností, která je připraví o drahocenný čas. Odhrabávání sněhu z příjezdové cesty. Škrábání automobilu. I tak má krajina pokrytá sněhem své kouzlo. Sníh na ulici zakrývá odpadky, exkrementy a vytváří tak představu čisté přírody. O čem vypovídá snění o sněhu?

Obecný význam sněhu, který ulpívá na zemi, je stárnutí. U muže může odkazovat na strach z impotence, stáří, zdraví, či bývá reakcí na myšlenky o nevěře – ať již vaší, nebo vašeho partnera. U ženy odkazuje na pocity osamělosti. Snění o sněhu může být způsobeno zmínkou o tom, že je žena chladná, či frigidní. Nyní se podíváme na specifika jednotlivých událostí ve snech.

Sněžení

Při popisu významu snů je potřeba uvést celou souvislost spojenou se sněhem. Padání sněhu z nebe je při snění nejčastější. Sněžení ve snu je velmi silně propojené s naším vztahem ke sněhu obecně. Pokud jej máme rádi, může se jednat o vizuální zpestření jinak příjemného snu. Sen může popisovat duševní stav, ve kterém postrádáme sníh. Často je mívají lidé, kteří v zimě očekávají první sníh. Pokud ale sníh nesnášíme a vadí nám, může naznačovat ukrytý problém v našem životě, který zatím jen tušíme. Pokud v současné době máte dostatečnou zásobu horké čokolády a za okny řádí třeskutá zasněžená zima, je sen pouze symbolický.

Zdroj: Autor: Fernando Astasio Avila / Shutterstock

Napadnutý sníh

Sny o tajícím sněhu by vás měly upozornit na událost, či činnost, které nevěnujete přílišnou pozornost a která se kvůli tomu vymkne kontrole. Pokud míváte sny o tajícím sněhu častěji, zamyslete se, co by mohlo být onou událostí a zaměřte se na ní.

Špinavý a rozježděný sníh odkazuje na pocity úzkosti, na strach z odmítnutí a emoční zmatek. Zato čistý nepošlapaný sníh je předzvěstí čekání, tuhosti, pasivity a pasivní síly.

Sny o zasněžené cestě, kterou sledujete, jsou předzvěstí problémů, které ale hravě překonáváte. Je možné si tyto sny vysvětlit jako cestu, která je zapadaná sněhem, a tudíž její překonání není jednoduché, vy ale i přes to jdete správným směrem. Máte správný směr při řešení svých problémů, jste bdělí a schopní.

Aktivity ve sněhu

Sníh přináší ohromné množství aktivit, které bez něj není možné dělat. Pokud jste ve snech zažili parádní koulovačku, berte sen velmi pozitivně. Pocit po probuzení z takového snu vám napoví, že se nejednalo o nic hrozného. Může být vyvolán pocitem přátelství, sounáležitosti, ale také může být připomínkou toho, že byste se měli ozvat svým přátelům.

Pokud se ocitnete ve sněhu, případně se do něj proboříte, nebo jste zavalení, může to znamenat vaše ochladnutí citů. Při takovýchto snech se zamyslete, zda má váš partner, kterého jste milovali, stále stejné množství vašich citů. Tento sen může být také předzvěstí změn ve vašem osobním životě. Pokud se tento sen propojí se strachem ze zamrznutí v zasněžené krajině, jste pravděpodobně v situacích, ve kterých pociťujete chladnutí vztahů s lidmi, které máte rádi. Může to být také reakce mozku na selhání v osobní, nebo pracovní rovině.

Příjemná procházka ve sněhu může odkazovat na vaši důvěru v ostatní lidi a ve své blízké. Pokud si ale nejste v reálném životě jistí svými blízkými a lidmi ve svém okolí, může být tento sen znakem přílišné opatrnosti.

Dlouhé a namáhavé procházky hlubokým sněhem znamenají starost o někoho z vašeho okolí, u které je dost možné, že se nesetká s pozitivní odezvou. Případně již taková starost proběhla a neměla žádný účinek. Sny totiž mohou reflektovat domněnky, které niterně očekáváme, ale také mohou být reakcemi na již proběhlé události.

Činností, které můžete se sněhem ve snech provádět, je velké množství. Můžete ho sjíždět na lyžích (budete ohromení), můžete se v něm procházet bosí (přijdou horší časy), můžete sledovat své vlastní stopy (přijde vytržení ze sociálního života). Můžete pozorovat lavinu (valí se na vás ohromná změna, která bude spojená se zklamáním), nebo můžete stavět sněhuláka (máte potenciál poprat se s čímkoliv, i se svou životní cestou). Při snění o sněhu je třeba se pokaždé opravdu hluboce zamyslet, jakou emoci nám prožitý sen přinesl. Často niterně víme, co je v našem životě dobře, či špatně. Často si jsme vědomi té číhající změny, která nás ovlivní. A někdy je toto vědomí doprovázené sněhem ve snech.