Uzavřená kosmetická studia: spolehlivý návod, jak si pleť i tělo hýčkat doma

Uzavřená kosmetická studia: spolehlivý návod, jak si pleť i tělo hýčkat doma
Uzavření kosmetických studií se zdá být nekonečné a nejedna žena by za profesionální ošetření pleti vraždila. Bohužel se v dohledné době rozvolnění opatření zřejmě nechystá. Naštěstí pro vás máme dobrou zprávu – profesionální péči o pleť si můžete užít i doma!

Návštěva kosmetičky je nejen skvělým povzbuzením pleti, ale zároveň i relaxačním rituálem, u kterého si člověk skvěle odpočine. Tohle všechno je nám teď odepřeno. A přitom pleť nošením roušek a mrazem velmi trpí a sociální izolace zas trápí naši mysl. Proto je nejvyšší čas zřídit si malé kosmetické studio doma. A dobrá zpráva – není to tak těžké, jak se zdá.

Zaprvé je potřeba vytvořit si vhodné prostředí. Pokud opravdu nestíháte, je možno spoustu kosmetických ošetření provést v běhu při úklidu domácnosti či učení s dětmi. Ale jestliže si chcete užít relax naplno, zkuste si pro sebe vyhradit čas. Zkrátka se na půl hodiny zamkněte v koupelně, pusťte si klidnou hudbu, aby vás nerušili skypující děti nebo manželův fotbal v televizi, provoňte koupelnu oblíbeným parfémem nebo esenciálním olejem a atmosféra srovnatelná s kosmetickým salónem je rázem u vás doma.

Prvním bodem je každodenní běžná péče. Je to samozřejmost, základ, na kterém se pak dá stavět. Nezapomínejte tedy každé ráno a večer na pečlivé vyčištění pleti, použití tonika, případně séra a vhodného krému. 

Dalším bodem je použití vhodně pleťové masky. Ideální je mít doma několik druhů a ty kombinovat. Základem je určitě gelová hydratační maska, která dodá pleti potřebnou vláhu a pomůže v boji s vráskami. Výhodou tohoto typu masek je i to, že se hodí pro smíšenou a mastnou pleť, jelikož nejsou mastné a nepodněcují tak vznik akné. Vyrábí je například Mary Kay nebo Vichy. Oblíbené jsou i látkové masky, které se na pleť přiloží, nechají se působit a po čtvrt hodině je vaše pleť jako znovuzrozená. Vyrábí se mnoho druhů s různými účinky, snadno si tak vybere každá žena. Za rozumnou cenu je nabízí například Sephora. Poslední maskou, která by vám ve výbavě určitě neměla chybět, je maska s aktivním uhlím proti rozšířeným pórům. S přibývajícím věkem se póry rozšiřují i u žen, které nikdy netrpěli na černé tečky nebo pupínky. Díky rozšířeným pórům může obličej působit výrazně starší i přesto, že vrásky máte pod kontrolou. Proto je třeba minimálně jednou týdně nanést přípravek, který si s dolíčky ve tváři poradí.

Nezapomínejte ani na peeling. Pomůže odstranit odumřelé kožní buňky, díky čemuž bude pleť zářivější. Zároveň umožní, aby se veškerá péče, kterou jí dáváte, vstřebala ještě hlouběji do pokožky. Můžete se držet staré dobré klasiky, tedy mechanického peelingu. Volte však takový, který vaši pleť nepodráždí. Využít můžete i domácí prostředky – hitem je například peeling z kávového lógru. Druhou variantou je peeling chemický. Ten navíc pomáhá řešit i pigmentové skvrnky, bojuje s vráskami a je vhodný i pro aknózní pleť.

Skvělým pomocníkem pro domácí péči jsou i séra. Většina žen je používá spíše jednou za čas, nicméně teď je čas to změnit. Používejte ho denně před nanesením krému – ideálně ráno i večer. A jak si vybrat? Řiďte se tím, co vaše pleť aktuálně nejvíce potřebuje – řešíte, pupínky, hydrataci, nebo povadlou zašedlou pleť? Na to všechno existují vdané produkty. A že vás toho teď trápí víc? Nevadí. Jedno sérum můžete použít ráno (ideálně lehčí, rychle vstřebatelné, které si bude rozumět s vaším make-upem – doporučit můžeme například sérum Sephora Ultra Glow nebo kyselinu hyaluronovou od Ryoru) a druhé večer – zvolte výživnější těžší sérum na které nanesete jen noční krém a hurá do postele. Uvidíte, že za chvíli bude vaše pleť jako znovuzrozená.

Pokud toužíte po vylepšení pleti, ale nemáte čas procházet internet a vybírat z nekonečného množství produktů, nebo si nejste jistá, co vaší pleti sedne, kontaktujte svoji kosmetičku. Dobře vás zná, a tak vám doporučí produkty ideální přímo pro vás. Ušetříte čas a budete mít jistotu, že vynaložené finance se vám vrátí v podobě krásné tváře.

Mnoho žen řeší i oloupané gelové nehty a opadané umělé řasy. S nehty si snadno poradí gelový lak, který je krásně zpevní a dlouho vydrží (vyrábí například Rimmel nebo Sally Hansen). Tyto laky se dají sehnat i v běžné drogerii v nepřeberném množství barev. 

Ani opadané umělé řasy nemusí být konec světa – kupte si sérum na jejich růst. Pokud máte citlivé oči, můžete jako alternativu kosmetických sér vyzkoušet ricinový olej (ideálně v bio kvalitě), který růst a pevnost řas skvěle podporuje. Nutností teď bude i kvalitní řasenka. Nebojte se do ní investovat i o něco víc, než jste běžně zvyklé. Kvalitní produkty umí zázraky. My v redakci nedáme dopustit na řasenku Lash Love od Mary Kay. Stačí dvě vrstvy a řasy jsou neuvěřitelně zahuštěné a prodloužené. Pokud však ani řasenka nebude stačit, zvažte koupi umělých řas. Už se nemusíte trápit s lepidlem, novinkou jsou magnetické umělé řasy, jejichž nasazení s trochou cviku (případně i s pomocí magnetické tužky na oči) zabere sotva minutku.

Hlavní však je se z nepříznivých podmínek nezbláznit. Ne nadarmo se říká, že krása vychází zevnitř. Vystresovaná mračící se žena nebude krásná ani když za kosmetické produkty utratí desetitisíce. Zvlášť v covidové době je ovšem dosažení vnitřního klidu opravdu těžké. Proto místo mračení se nad suchou pletí nebo zarudlým pupínkem na čele věnujte čas alespoň chvilce, kterou strávíte meditací, cvičením, či procházkou. Zkrátka zkuste být alespoň pár minut denně sama se sebou, offline a v klidu. Vaše tělo i mysl vám budou vděčné.