Klíčem k dlouhověkosti je být aktivní: I krátká procházka vám prodlouží život

Klíčem k dlouhověkosti je být aktivní: I krátká procházka vám prodlouží život
Příroda člověka uklidňuje, umožňuje mu udělat krok zpátky a zamyslet se nad samotnou podstatou životních událostí. Když máme myšlenky sevřené strachem, úzkostí a stresem, útěk do zeleného lesa nebo nenáročný výlet po horách nám zvedne náladu více než koupě nějakého nového módního doplňku.

Pobyt v přírodě léčí

- zvyšuje sebeúctu

- vede k nárůstu energie 

- dodává zdravý vitamin D

- pomáhá lidem s duševními problémy

- zlepšuje fyzické zdraví

- snižuje sociální izolaci

- činí spánek klidnějším

Začněte zvolna

I drobné krůčky mohou přinést změnu, takže se nenechte odradit, žijete-li v místě s omezeným přístupem k přírodě a divočině. Jděte ven, kdykoli je to možné. Hledejte nové cesty, jak trávit více času na čerstvém vzduchu. Dvacetiminutová procházka v místním parku vám zlepší náladu a vyčistí hlavu nehledě na to, jaké je zrovna roční období. 

Vždy připraven

Na delší výpravy buďte vždycky připraveni, a bez ohledu na počasí, mějte s sebou několik vrstev oblečení a voděodolný batoh se svačinou a pitím. Když se několik hodin potloukáme na čerstvém vzduchu, chutná pořádný krajíc chleba s máslem a sýrem stejně jako ten nejlepší hamburger. Termoska s čajem, kávou nebo horkou čokoládou je venku vždycky vítanou odměnou. 

Vybavení do přírody

Přírodě je jedno, jestli máte módní věci, za které necháte v obchodě majlant. Investujte spíš do několika praktických věcí, které obstojí ve zkoušce časem. Samozřejmostí jsou pohodlné outdoorové boty, s kterými se můžete odvážit i do méně přístupných terénů.  

Nikdy není pozdě začít být aktivní. Dávkujte si pohyb dle vašich osobních schopností a možností. Začněte s krátkými procházkami za každého počasí a brzy na sobě pocítíte první pozitivní změny.