Patříte mezi tato znamení zvěrokruhu, ze kterých se nejčastěji vyklubou toxičtí přátelé?

Patříte mezi tato znamení zvěrokruhu, ze kterých se nejčastěji vyklubou toxičtí přátelé?
Znáte ten pocit, když vás někdo úplně vysává a využívá pod maskou dobrého kamaráda? Je těžké si to přiznat, ale takoví problematičtí přátelé ve vašem životě už nemají své místo. Která znamení těmito falešnými přáteli nejčastěji jsou? Neplatí to pro každého, ale je lepší se před nimi mít na pozoru.

Štír

Nejtoxičtější vlastností záhadných Štírů je jejich žárlivost. V přátelství rozhodně není zdravé, když se z vašich úspěchů neradují, ale závidí vám je. Brání jim to také radovat se společně s vámi a hned na nich poznáte, že je jim spíše smutno, protože daného cíle nedosáhli sami.

Navíc jsou hodně náladoví a jejich emoční nestabilita nedělá v žádném vztahu dobrotu. Jsou poměrně pesimističtí, takže často šíří negativitu, která ani zdaleka ničemu neprospívá. Mají také problémy s důvěrou, takže mohou být dost manipulativní a kontrolovat vás na každém kroku jen proto, že se bojí, že vám nemohou věřit.

Blíženci

Přestože jsou Blíženci chytří a přátelští, většinou v sobě mají velký zmatek. Jsou proto nerozhodní a nespolehliví a kvůli jejich dvojí tváři není snadné jim plně důvěřovat. Neustále mění své názory, takže nikdy nevíte, co od nich čekat. Protože po většinu času vedou válku sami se sebou a jsou ze svého nekonečného toku myšlenek tak zmatení, nejistota se promítá i do jejich vztahů.

Protože jsou závislí na interakci a potřebují komunikovat s lidmi, není navíc nikdy jisté, co zrovna vypustí z pusy. Není tedy dobrý nápad se jim svěřovat s tajemstvími, protože je mohou bez většího přemýšlení prozradit prvnímu člověku, kterého potkají. 

Lev

Lvi jsou známí pro svou hrdost, sebevědomí a veselou, optimistickou povahu. Přesto ale do vztahů vstupují s velkou nejistotou a potřebují od svých přátel často povzbuzovat a ujišťovat, že jsou dostatečně dobří. To nemusí každý snášet a může to od nich působit poněkud sebestředně a bezohledně.

Vztah s nimi je navíc nezdravý také kvůli jejich soutěživosti a touze po pozornosti a uznání. Potřebují, aby ve všem hráli hlavní roli a když jim připadá, že na chvíli nejsou ve světlech reflektorů oni, musí okamžitě upoutat pozornost všech v místnosti.

Rak

Raci jsou známí jako starostlivé, soucitné a přátelské znamení, takže je těžké si představit, že právě oni by mohli být toxickými přáteli. Bohužel tomu ale tak je. Zapříčiňuje to hlavně jejich problém s formováním stabilního vztahu. Nejsou totiž úplně vyrovnaní, takže jejich vztahy jsou často jen povrchní nebo falešné.

Jejich extrémní emotivnost často vede k tomu, že nemyslí rozumně a chovají se poměrně sobecky. Mohou ostatními také manipulovat, aby dosáhli toho, co chtějí, a emocemi vás snadno dotlačí i k něčemu, do čeho byste se normálně vůbec nenechali přemluvit. Zároveň si ale mohou připadat méněcenní, takže potřebují neustále ujišťovat, že je máte rádi. To může vést až k nezdravé posedlosti, kterou své přátele doslova dusí.

 

Pamatujte na to, že sluneční znamení o povaze člověka nevypovídá úplně do podrobna a určuje jen hlavní povahové rysy. Chování se proto u zrozenců stejného slunečního znamení může více či méně lišit.

To, že některá znamení zvěrokruhu tedy mají větší předpoklady k tomu stát se toxickými přáteli, neznamená, že byste se jim měli úplně vyhýbat. Jen je dobré na ně občas dávat pozor a všímat si drobných varování, která svým chováním mohou vysílat.

 

Zdroje: